Numai „Dumnezeu cu mila” ştie ce se va alege de echipa de baschet feminin a Aradului

Numai „Dumnezeu cu mila” ştie ce se va alege de echipa de baschet feminin a Aradului

Recenta partidă disputată pe parchetul Sălii sporturilor „Victoria” din Arad, în cadrul Ligii Europei Centrale de baschet feminin, între Universitatea „Goldiş” ICIM şi Kara Trutnov, din Cehia, a fost precedată de un moment inedit, echipa arădeană afişând un banner pe care era scris „Dacă astăzi suntem noi, mâine poate urmaţi voi! S.O.S. Sportul Românesc!”.

Mesajul înscris pe bannerul afişat de jucătoarele echipei din Arad s-a dorit a fi un strigăt de disperare către guvernanţi, care trebuie să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea Legii Sportului, dar şi să clarifice normele de aplicare ale acestei legi.

„Bannerul afişat de jucătoarele echipei noastre înaintea începerii meciului se referă la Legea Sportului, mai precis la un anume articol al acestei legi, care a fost dată în luna martie a acestui an, articol de care noi nu ne putem folosi pentru că nu are norme de aplicare. Să primeşti bani din partea autorităţilor locale pentru susţinerea echipei, bani pe care să nu îi poţi folosi pentru salarii şi prime este greu de înţeles şi este inacceptabil pentru grupările sportive, iar prin acest banner am încercat să tragem un semnal de alarmă”, a declarat Marcel Urban, preşedintele clubului Universitatea „Goldiş” ICIM Arad.

În continuare, el a spus că prin afişarea acestui banner face apel către toate grupările sportive din România, indiferent din ce ramură sportivă fac parte, să se asocieze clubului arădean, să nu rămână şi să sufere în tăcere din aceleaşi motive.

„Facem apel către toate grupările sportive ca la fiecare meci sau competiţie, să afişeze un banner pe care să fie scris «S.O.S. Sportul Românesc!», dacă au aceste probleme ca şi noi. Astfel le putem arăta autorităţilor guvernamentale că sportul românesc are probleme”, a susţinut preşedintele clubului arădean

Totodată, Urban a făcut referire la Legea Sponsorizării, care pune, în multe cazuri, piedici susţinerii sportului de către cei care ar dori să facă asta.

„Spre exemplu, noi, cluburile sportive, nu putem atrage sponsori din mediul privat, din cauză că această lege este foarte defectuoasă, ea ne prevăzând nicio facilitate fiscală agenţilor economici privaţi care ar dori să susţină sportul. Se ştie foarte bine ce prevede această lege, motiv pentru care nu doresc să mai vorbesc despre ea, pentru că mi-ar lua foarte mult timp”, a precizat Marcel Urban.

El a mai spus că, din cauza legislaţiei defectuoase în domeniul sportului în general şi al sponsorizărilor în principal, sezonul echipei de baschet Universitatea „Goldiş” ICIM ar putea fi compromis.

„Am convingerea că, dacă nu se va întâmpla «o minune», ca să zic aşa, echipa noastră va mai rezista în această lună, după care…. Dumnezeu cu mila”, a conchis Marcel Urban, preşedintele clubului Universitatea „Goldiş” ICIM Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.