Nume grele pe lista invitaților la Conferințele Dilema veche

Nume grele pe lista invitaților la Conferințele Dilema veche

Lista invitaților la Conferințele Dilema veche cuprinde nouă personalități ale culturii române contemporane.

Conferințele Dilema veche, titulatura sub care se defășoară la Arad, între 3 și 7 aprilie 2019, ediția a V-a a Festivalului de științe umaniste, vor aduce în fața arădenilor nouă personalități ale culturii române contemporane. Acestea, în ordinea susținerii evenimentelor publice, sunt:

  • Daniel Funeriu, cu o conferință intitulată „Europa vs. Opinie vs. Prostie”
  • Augustin Ioan, care va vorbi publicului arădean despre arhitectura (post)colonială, conferința purtând titlul „Out of Africa?/ Arhitectura colonială ca patrimoniu controversat”
  • Toader Paleologu, despre „Europa miturilor antice”
  • Sever Voinescu, cu o expunere despre „Visul lui Pavel și Îngerul cel Nou – două Europe care nu pot să facă una”
  • Mircea Vasilescu, care va pune întrebarea: „Cultură națională sau cultură europeană? Despre ce vorbim atunci când nu ne înțelegem”

・ Teodor Baconschi, abordâd un subiect deopotrivă cultural și geopolitic: „Moștenirea lui Samuel P. Huntington. Este faptul religios cauza incoerenței europene în secolul 21?”

・ Horia-Roman Patapievici, care va pune în oglindă tema generală a conferințelor, vorbind despre „Europa versus Europa”

・ Andrei Pleșu, într-un dialog cu Sever Voinescu despre „Anti-europenismul european”.

・ Andrei Vieru, muzicianul care face notă distinctă în această listă și care va susține un recital de pian cuprinzând lucrările: Partita no. 6 în mi minor BWV 830 – J.S. Bach, 6 momente muzicale ・ Schubert,  Preludiu și fugă (Preludiu și Kyrie) ・ Bach-Mozart.

Acestor evenimente organizatorii le vor adăuga și alte momente publice: întâlniri cu elevii, lansări de carte, mese rotunde. Orarul pe ore și zile, ca și locul desfășurării tuturor acestor momente va fi comunicat din timp de către organizatori. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele.

Festivalul de științe umaniste, desfășurat la Arad între 3 și 7 aprilie 2019, și a cărui a cincea ediție se desfășoară sub prestigioasa titulatură a Conferințelor Dilema veche, este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, organizat în parteneriat cu GMMC și revista Dilema veche, cu sprijinul Filarmonicii de Stat Arad, Radio România Cultural, Volanul SA și Grup West.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.