Numeroase activităţi şcolare şi extraşcolare cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

Numeroase activităţi şcolare şi extraşcolare cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei

În toate unităţile de învăţământ din judeţul Arad au loc o multitudine de activităţi şcolare şi extraşcolare menite să reliefeze rolul şi importanţa educaţiei şi implicit a educatorilor în societate, în săptămâna 5-9 octombrie.

Dacă tematica este aceeaşi, tipurile de activităţi organizate de cadrele didactice arădene sunt extrem de diverse: de la concursuri, dezbateri, mese rotunde, serbări, ateliere de creaţie, cluburi de lectură, expoziţii până la vizite de studiu sau distribuire de materiale de informare în comunitate. Manifestările au avut ca punct de pornire Ziuna Mondială a Educaţiei, celebrată în fiecare an, în ziua de 5 octombrie.

Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătoreşte astăzi în peste 200 de ţări, ca urmare a hotărârii UNESCO de a marca semnarea, în 1996, a Recomandării UNESCO/ILO privind statutul profesorilor. Sloganul acestei zile, în anul 2015, este „Profesori puternici, pentru societăţi durabile”.

În judeţul Arad, manifestările prilejuite de Ziua Mondială a Educaţiei se vor încheia cu o seară festivă dedicată educaţiei şi educatorilor, organizată de IŞJ Arad, în parteneriat cu Centrul Cultural Municipal Arad. Este de fapt, o ocazie pentru educatorii arădeni de a se întâlni, de a face schimb de experienţe, de a le fi recunoscute meritele în promovarea unui învăţământ de calitate, în formarea şi informarea tinerelor generaţii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.