O activitate pe care cu TOȚII o facem IARNA s-a dovedit a fi FATALĂ! Despre ce este vorba…

O activitate pe care cu TOȚII o facem IARNA s-a dovedit a fi FATALĂ! Despre ce este vorba…

Iarna trebuie să fim mult mai atenți pe unde călcăm, pentru a evita alunecarea, cum conducem și cum ne îmbrăcăm, dar și la un alt detaliu din cauza căruia chiar au murit câteva persoane.

În urma viscolelor violente care au avut loc în Statele Unite, mai multe persoane și-au pierdut viața, din care o parte în timp ce măturau sau adunau zăpada din fața casei cu lopata.

Această activitate presupune suprasolicitarea inimii, deoarece trebuie să facă față temperaturilor scăzute, care duc la contractarea vaselor de sânge, pe lângă efortul fizic intens.

S-a dovedit că persoanele care suferă de boli de inimă sunt predispuse la atac de cord în timpul acestei activități pe care majoritatea o consideră banală.

Frigul, în combinație cu bătăile accentuate ale inimii, duc la reducerea nivelului de oxigen, care poate avea efecte devastatoare.

În general, înaintea unui efort fizic intens, este recomandat să facem încălzire. În cazul adunatului zăpezii cu lopata nu face nimeni încălzire înainte, forțând brusc miocardul.

Cei care știu că suferă de afecțiuni cardiovasculare ar trebui să aibă mai multă grijă când depun un asemenea efort fizic, mai ales când temperatura este foarte scăzută.

3090E85E00000578-0-image-a-41_1453746064124

Sursa: Daily Mail

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.