Mii de pacienți care urmează tratamente cu antibiotice în spitalele din România s-au trezit infectaţi cu un microb care, iniţial, provoacă diaree puternică și stări de greață, apoi disfuncţionalitatea organelor interne, iar, în final, poate duce la moartea pacientului.
Bacteria, denumită Clostridium difficile este un microb tânăr, care a apărut în România de numai câţiva ani, dar care a avut o evoluţie rapidă şi periculoasă.
Pare uluitor, dar o simplă atingere a clanţei este suficientă pentru a fi infectat.
Statisticile oficiale, raportate de Ministerul Sănătăţii, arată că, doar anul trecut, acest microb care a împânzit spitalele din România a provocat 8.500 de îmbolnăviri.
Un mod important de apărare împotriva acestei bacterii este spălarea corectă a mâinilor cu apă şi săpun, mai ales în cazul persoanelor care au apropiaţi diagnosticaţi cu Clostridium difficile. Când aceştia merg în vizită la rudele sau la prietenii din spital, e indicat să poarte mănuşi, halat de unică folosinţă sau, dacă bolnavul urmează tratamentul acasă, e bine ca totul să fie dezinfectat în urma lui.
În plus, este important de știut că soluţiile dezinfectante alcoolice de spălat pe mâini nu distrug această bacterie.
Foto: ndnr.com
Lasă un comentariu