O comisie de specialitate a concluzionat: Jandarmii nu au avut un comportament abuziv la Nadăș

O comisie de specialitate a concluzionat: Jandarmii nu au avut un comportament abuziv la Nadăș

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a dispus constituirea unei comisii care a efectuat verificări, în regim de urgenţă, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor legate de modul de acțiune a efectivelor de jandarmi participante la misiunea de punere în aplicare a unei hotărâri judecătorești irevocabile, în data de 10.11.2015, în localitatea Nadăș din județul Arad.

Cu privire la evenimentul sus menționat, comisia a constatat faptul că efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, participante la misiune, au acționat în baza solicitării executorului judecătoresc „pentru îndeplinirea efectivă a acțiunii de executare silită”, adresată unității în data de 02.11.2015, pentru a pune în aplicare Hotărârea Judecătorească irevocabilă, emisă de Tribunalul Arad – Secţia Civilă, prin decizia civilă nr. 910R, în şedinţa publică, din data de 13.06.2012.

În îndeplinirea misiunii, jandarmii au acționat respectând prevederile art. 27, pct. (2), alin. (a) din Legea 550/2004 de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române: „În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, personalul militar al Jandarmeriei Române este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are obligaţia să acorde sprijin persoanelor cu funcţii ce implică exerciţiul autorităţii publice, dacă acestea întâmpină rezistenţă fizică în executarea sarcinilor de serviciu”.

De asemenea, jandarmii au acționat în conformitate cu art. 659 din Codul de Procedură Civilă, care precizează că „Agenţii forţei publice”, participanţi la executarea silită, au obligaţia să sprijine executorul judecătoresc, pentru punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti, care este definitivă şi irevocabilă, cu titlu executoriu, comisia constatând faptul că au fost întrunite elementele de legalitate referitoare exclusiv la modul de organizare și desfășurare a misiunii.

În cadrul acestor verificări, nu au fost constatate aspecte care să releve un comportament abuziv din partea jandarmilor, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad într-o precizare de presă.

„Această situație este evidențiată și de raportul medical cu nr. 6257, întocmit de echipajul SMURD, din care rezultă că, la fața locului nu au fost înregistrate persoane care să fi suferit leziuni sau vătămări corporale, cauzate de intervenția jandarmilor.

Totodată, în urma analizei de imagine, membrii comisiei au constatat că, începând cu minutul 47.43 al imaginilor publice postate pe canalul youtube, link-ul https://www.youtube.com/watch?v=B-xmo6eWu_Y, rezultă inteligibil afirmația făcută de un reprezentant din grupul prezent la fața locului, identificat în persoana domnului Grigoroiu Adrian, din municipiul București, prin care acesta, adresându-se celor prezenți, afirmă: «Doamnelor și domnilor, vă rog puțină atenție!… Atenție puțin! Vă rog foarte mult! Dați-mi voie….dați-mi voie vă rog! Să observăm că s-au întâmplat și lucruri bune azi! Și că jandarmii nu au cauzat un prejudiciu fizic nimănui! Puteau să facă cu mult mai mult rău!» precizând că această afirmație a fost redată ad-literam, așa cum se poate constata din vizionarea link-ului pus la dispoziție”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, comisia de verificare a fost informată de faptul că, executorul judecătoresc Galuți Alexandru, la data de 12.11.2015 a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu o plângere penală înregistrată cu nr. 863/P/2015, prin care solicită trimiterea în judecată a mai multor participanți la evenimentul din data de 10.11. a.c., în baza art. 287 din C.pen., alin 1, lit.a, „împotrivire la executare și instigare”.

  1. 1. Executorul Galuti-fost tablagiu,militian,azi executor?! 2.Niciodata escrocii nu-si scot ochii,indiferent de breasla. 3.Intotdeauna,in romanica,victimele sunt vinovate. Halal tara,halal stat,opresiv,din vremuri,impotriva propriilor cetateni! Cata coruptie si in jandarmerie,cata spaga,pile,relatii…angajati de doi lei…cata rautate,mai ceva ca pe vremea impuscatului. ps. incercati,dupa ce ani la rand ati vazut comportamentul acestor calai,sa va imaginati ce ar fi in stare sa faca la o demonstratie,in strada,cu sute de mii de romani…! Macel!

    Raspunde
  2. Familia Colțeu și-a constiuit un testament fals de moștenitor, falsul fiind dovedit far echivoc in procedura judecatorească in cursul cercetarii penale in amplă desfasurare.

    Hotararea Judecatoresaca este în contradictoriu cu doar unul din membrii familiei, dl Biriș Iovu, doar pe o jumatate din terenul in indiviziune, nu pe cladiri, imprejmuiri, animale, alte bunuri iar ceilalti membri ai familiei, respeectiv soția, fiul și nora, proprietari și ei, nu au fost parți in dosar. Există o hotarare irevocabilă prin care s-a respins cerera executorului de a intra in curte si in clădiri. Mai mult, titlul s-a prescris de un an cu consecinta ca executarea a expirat de 3 ani dar executorul a falsificat registrul de intrari-iesiri in care nu figureaza cererile de reluare a executarii. Am mentionat aceste detalii in articolul pe facebook. Asta a fost o operatiune de presiune psihologica asupra țăranilor ca sa cedeze pamantul satului fara lupta. Pe langa ca Colteii au IUP si totul sechestrat, au dat foc la padure ca sa nu descopere ca au taiat ilegal contra codului silvic zeci de mii de metrii cubi de lemn, au facut prejudiciu estimat de DNA de 21 milioane de euro, tot satul are sechestrrfu DNA de 2 ani etc…..
    Executorul Găluț si seful jandarmilor mi-au propus să ii lasam noi pe ei sa ia proprietatea si sa facem noi plangere penală împotriva lor. Atunci le-am spus ca, hai mai bine facem invers, voi ne faceți noua plangeri penale si vreau sa te vad executorule cum aduci pe dosarul meu penal registrul de intrari-iesiri. Găluț s-a făcut livid, a zis ca nu sunt om de înțeles, s-a intors cu spatele moment la care „doamnele” Colțeu au dat ordin jandarmilor sa atace.

    Iata o interpretare complet, desigur intenționat, greșită a spuselor mele. Prin cele spuse am avut în intenția să detensionez atmosfera întrucât satenii erau puși pe fapte mari față de care jandarmii nu ar fi avut nici op sansă de ripostă. Mă temeam că se lasă cu împuscături si morți. Taranii isi aratau pieptul si strigau la jandarmi sa îi împuște. Dacă Doamne Ferește vreun jandarm ar fi făcut vreun gest necugetat, nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi putu ieși. Jandarmii s-au abținut, nu comentez motivul și bine au făcut, pentru toți. Au simțit realitatea că satenii nu mai au nimic de pierdut și la acel moment, porțile iadului s-ar fi deschis „larg și îmbietor” pentru jandarmi, cu executor si Colței în frunte. Oricum pentru săteni chestiunea este limpede: nu mai au nimic de pierdut. Le-a mai ramas doar viata proprie și ca orice român ardelean, cu Dumnezeu înainte, iau calea lui Horea și Avram Iancu.

    Însa interpretarea dată de MAI spuselor mele dovedeste un singur lucru: mafia care a acaparat justitia ți ataca la nivel local este instalata la nivel central de Stat.

    Pentru detalii, pot fi contactat oricand la 0722575700. Adrian Grigoriu, membru în GRUPUL DE SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ CU SĂTENII DIN NADĂȘ.

    Doamne, ajută!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.