O comună arădeană a adoptat modelul occidental de a atrage noi locuitori. Ce are de oferit

O comună arădeană a adoptat modelul occidental de a atrage noi locuitori. Ce are de oferit

O comună din județul Arad a adoptat modelul occidental de a atrage noi locuitori care să achiziționeze case și să se mute în satele acesteia.

Astfel, Primăria Buteni, prin Centrul de Informare și Promovare Turistică, a lansat proiectul „Buteniul, poate fi și casa ta!“

„Prin acest proiect dorim să venim în ajutorul românilor de pretutindeni care își caută o casă la țară, dar totodată și locuitorilor din Buteni – cu satele aparținătoare Cuied, Paulian și Berindia, care doresc să vândă, noi facilităndu-le acest lucru prin promovarea pe rețelele de socializare, în special pe grupurile specifice“, a precizat Mircea Braiți, primarul comunei Buteni.

Comuna Buteni a suportat, în ultimii ani, o dezvoltare continuă în infrastructură și educație, dar administrația locală nu a omis nici alte aspecte sociale, culturale și demografice, „tocmai din acest motiv dorim să credem că vor crește puțin câte puțin, în viitorul apropiat“, afirmă primarul.

Dacă vă puneți întrebarea „De ce aș locui în Buteni?“, inițiatorii proiectului vă răspund: Pentru că aici veți găsi o zonă frumoasă, dar în același timp și dezvoltată:

✅infrastructură și utilități (apă, canalizare, străzi asfaltate, iluminat public led etc);

✅educație – Școala primară și gimnazială la standarde europene și acreditată Erasmus;

✅religie – Biserica Ortodoxă Buteni cu hramul Buna Vestire, Biserica Crestina Baptistă „Emanuel” Buteni, Biserica romano – catolică „Sf. Ioan de Nepomuk”;

✅sănătate – dispensar uman, cabinet stomatologic, doua farmacii, asistent medical comunitar;

✅economic – locuri de muncă în Buteni și în împrejurimi (Sebiș, Ineu).

Cei interesați care doresc să participe la acest proiect, sunt rugați să ia legătura cu Cosmina Andraș de la Primăria Buteni, la numărul de telefon: 0257-320129.

Facebook: https://www.facebook.com/buteni.ro

Web: www.buteni.ro

  1. Ce tampenie! … Vorba regretatului Adrian Paunescu ” Domnule Primar! Du-te si terminati liceul!”

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.