O femeie de etnie rromă a încercat să-și scoată ilegal fetița din țară, ascunzând-o sub fustă

O femeie de etnie rromă a încercat să-și scoată ilegal fetița din țară, ascunzând-o sub fustă

O femeie de etnie rromă și-a ascuns fetița sub fustă, în încercarea de a trece ilegal frontiera. Minora nu avea pașaport, părinții susținând că l-au pierdut.

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, între banchetele unui microbuz, o fată în vârstă de 8 ani, ascunsă de mama ei sub fustă, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera româno-maghiară.

„În data de 4 iunie, în jurul orei 00.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Florin O., în vârstă de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Teleorman, care conducea un microbuz marca Mercedes Vito, înmatriculat în Bulgaria. În mijlocul de transport mai călătorea și soţia sa, cetăţeanul român M. M., în vârstă de 28 de ani. Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit între banchetele microbuzului, ascunsă sub fusta mamei, o minoră în vârstă de 8 ani. La cercetări, cei doi părinţi au declarat că au recurs la această metodă deoarece au pierdut paşaportul valabil al minorei şi doreau să ajungă cu aceasta în Germania”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru ambii părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.