O femeie din convoiul de refugiați din capitala Ucrainei, operată de urgență la Arad

O femeie din convoiul de refugiați din capitala Ucrainei, operată de urgență la Arad

O femeie de 73 de ani, din Ucraina, a ajuns în Unitatea Primire Urgențe Arad după ce a alunecat pe gresie.

În baza investigațiilor efectuate în regim de urgență, pacienta a fost diagnosticată cu fractură cominutivă supra și intercondiliană de femur, pe membru protezat cu proteză bipolară de șold, necesitând fixarea fragmentelor de os fracturate.

Joi dimineața, o echipă de medici de ortopedie și traumatologie formată din dr. Lehel Pal, medic primar, dr. Gloria Tolan, medic specialist și dr. Giada Baroni, medic rezident, împreună cu medicul primar anestezist dr. Maria Moca și asistenții medicali Codruța Gabor și Camelia Farcaș au intervenit chirurgical pentru a salva piciorul femeii, operația fiind deosebit de complexă în contextul în care femurul era deja protezat, în zona șoldului.

„Pacienta a necesitat osteosinteză cu placă DCS, efectuată sub ghidaj Rx-TV. Intervenția a durat în jur de  două ore și jumătate iar acum se află sub observație medicală, post-operatorie. După externare, pacienta va avea nevoie de o perioadă destul de mare de recuperare, cel puțin șase luni. A fost o operație deosebită însă ne bucurăm că am reușit să intervenim la timp”, a precizat dr. Lehel Pal medic primar Ortopedie și Traumatologie.

La începutul acestei săptămâni, femeia a plecat cu un convoi de refugiați din capitala Ucrainei, spre granița cu România, unde era așteptată de familia sa stabilită în Franța.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.