O întâlnire mai aparte la Direcția de Asistență Socială Arad (GALERIE FOTO)

O întâlnire mai aparte la Direcția de Asistență Socială Arad (GALERIE FOTO)

Centrul Social cu Destinaţie Multifuncţională l-a avut ca invitat pe sociologul Luca Vincenti. Pe parcursul a două ore, tinerii din cadrul centrului au ascultat cu atenție întâmplările relatate de sociologul italian.

În mod deosebit acesta a făcut referire la riscurile care apar atunci când tinerii merg pe o cale greșită și aleg să facă parte dintr-o grupare infracţională.

„Tinerii noștri au avut parte de o acţiune mai deosebită, avându-l ca oaspete pe sociologul italian Luca Vincenti, însoțit de jurnalista Claudia Untaru Crețu. Sunt încântată că tinerii noştri, beneficiari de servicii sociale, au ascultat cu mare atenție cele spuse de domnul Vincenti. Acesta le-a explicat modalitățile de a preveni fenomenul infracțional având în vedere că sunt tineri vulnerabili proveniți din cadrul sistemului de protecţie socială. Sunt tineri care au crescut în sistem, fără o familie aproape, fără părinţi şi – din acest motiv -, sunt mai predispuşi la o viață anti-socială. Sper din tot sufletul că au înțeles fenomenul și vreau să le mulțumesc pe această cale invitaților pentru prezență și pe viitor sperăm să-i revedem”, a declarat directorul general DAS Arad, Oana Pârvulescu.

 „Vă mulţumesc mult pentru că m-ați primit în mijlocul vostru. Mă bucur că am reuşit să cunosc în Arad şi astfel de tineri. Am explicat care sunt riscurile consumului de droguri şi riscul să intre într-o bandă, să facă parte din ea. Trebuie să-i sensibilizăm pe acești tineri a căror viață nu a fost chiar atât de frumoasă, să-i ajutăm să înţeleagă despre ce este vorba, despre pericolul din stradă. Trebuie să ştie că uneori se întâmplă ca oamenii să fie exploataţi fără să ştie. Tinerii aceştia şi nu numai au nevoie de instruire şi de atenţie”, a declarat sociologul italian Luca Vincenti.

La finalul întâlnirii, a urmat o sesiune de întrebări venite de la tinerii prezenți adresate sociologului Luca Vincenti.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.