O invitație la pictură: Elena Boțan, la Biblioteca arădeană

O invitație la pictură: Elena Boțan, la Biblioteca arădeană

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” găzduiește vineri, 9 iunie, începând cu ora 17, vernisajul expoziției „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe”, a artistului plastic arădean Elena Boțan.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Arad, artistul plastic Elena Boțan s-a dedicat artei peste 50 de ani, devenind astăzi un artist matur care și-a câștigat admirația arădenilor, atât prin etalarea stărilor sufletești prin culoare, cât și prin măiestria sa ce rezidă în atente subtilități tehnice, transparențe sensibile, fine și delicate amestecuri cromatice ce oferă privitorilor un univers complet al experienței artei plastice.

Folosind ca temă contemplarea a ceea ce este divin și spiritual, Elena Boțan expune pe simezele Artotecii Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, 22 de lucrări de pictură în acuarelă și icoane hieratice, pictate cu sufletul, în diferite tehnici de lucru și suporturi – pe lemn, sticlă, pânză, alături de 100 miniaturi cu flori și peisagistică, artista exprimându-și dorința ca: „Astăzi, îmi doresc ca arădenii să vină alături de mine în această călătorie, la Biblioteca noastră, într-o călătorie a frumosului, artei, culturii și cărții. Pentru mine, pictura este ca un dans al imaginației și creativității ce ne poartă într-o lume total diferită, plină de gânduri, sentimente și emoții. Astfel, prin grația divină, pictura face parte din mine, este un proces de auto-descoperire continuu și de fiecare dată când pictez, fiecare pânză este o călătorie în sine! Cu drag vă invit la Bibliotecă și îmi aduc aminte de cuvintele dragului nostru scriitor, Ioan Slavici: «În artă și numai în artă se pot prezenta lucrurile în desăvârșirea ființei lor»!”.

Universul iconografic al spiritualității ortodoxe va fi relevat iubitorilor de artă de către preot dr. Budeanu Tudor, iar Sala de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad va găzdui și prezentarea albumului de artă „Splendoarea naturii pe plaiul românesc și icoane”, volum dedicat celor cinci decenii de activitate a artistului plastic arădean, Elena Boțan.

Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Splendoarea naturii. Icoane ortodoxe” în perioada 9 – 23 iunie, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.