O navă sub pavilion românesc a luat-o razna pe Dunăre, în Germania. Surpriză când căpitanul a fost testat pentru alcoolemie

Luni seara, o navă de marfă motorizată de 80 de metri lungime, care naviga sub pavilion românesc pe Dunăre în Germania, a „luat-o razna“, lovindu-se de maluri. Dupa ce a fost redresată si oprită, surpriza cea mare se afla la căpitan.

Navă pe Dunăre, în Germania Foto: Armin Weigel / DPA / Profimedia

Nava se îndrepta dinspre Dietfurt în vale, în direcția Riedenburg și „a atras atenția datorită modului său atipic de a conduce”, relatează Hallertauer Zeitung.

Cu puțin înainte de satul Meihern, comandantul a lovit cu nava malul stâng. Cu toate acestea, a reușit să se redreseze și să iși continue drumul. La scurtă distanță după satul Deising, vasul a deviat din nou de la curs și s-a ciocnit de malul drept.

O navă de marfă care naviga în spate a venit în ajutorul celei împotmolite și a tras-o înapoi în șenal. Echipajul a observat cum comandantul aceleia era puternic sub influența alcoolului și l-a împiedicat să continue. Apoi a cuplat nava rămasă fără căpitan și a adus-o la ecluza Riedenburg.

Comandantul navei sub pavilion românesc a fost preluat acolo de ofițerii de la poliția fluvială Beilngries și de la secția de poliție Kelheim.

Comandantul a trebuit să facă un test de sânge, iar alcoolemia stabilită a fost de peste 2,3 la mie. I s-a impus și să plătească un depozit de garanție cu o valoare de trei cifre, din cauza amenințării la adresa traficului fluvial, cauzate de comportamentul său.

I s-a mai pus în vedere că își poate continua călătoria în ziua următoare, cu condiția să fie treaz. Autoritatea competentă nu a stabilit încă dacă au avut loc daune la mal.

  1. Felicitari comandantului pentru prezenta de spirit de a redresa nava! Distanta parcursa in acest fel, sub influenta alcoolului, este uimitoare si respectuoasa din partea noastra. Ii uram noroc si foarte multa atentie in viitoarea sa calatorie pe Dunare, la vremea corecta si cu precautia necesara.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.