O NOUĂ AUTOSTRADĂ pentru Arad! Sergiu Bîlcea: „Este o şansă şi o oportunitate”

O NOUĂ AUTOSTRADĂ pentru Arad! Sergiu Bîlcea: „Este o şansă şi o oportunitate”

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad şi preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL, insistă pentru demararea procedurilor prin care România poate obţine finanţare europeană pentru autostrada Via Carpathia.

Importanta arteră rutieră europeană urmează să tranziteze şi judeţul Arad.

„Autostrada care traversează Europa de la nord la sud este foarte importantă pentru România şi mai ales pentru zona noastră, pentru Arad. Realizarea autostrăzii pe varianta prin România leagă spre nord prin autostradă Aradul de Oradea şi, mai departe, prin viitoarea autostradă Transivlania de Cluj. Înspre sud, autostrada continuă spre Timişoara pe traseul vechi şi mai departe spre sudul Europei. Autostrada Via Carpathia va finanţată din fonduri europene, cu lobby puternic din parea Poloniei, Lituaniei, Ungariei. Dacă România nu se mişcă suficient de repede, există posibilitatea ca traseul autostrăzii să treacă prin Ungaria şi să ocolească România”, atrage atenţia Sergiu Bîlcea.

„Este o şansă şi o oportunitate de care Guvernul pare să nu ţină cont. Administraţiile locale din zona de vest, alături de reprezentanţi ai ţărilor din jur au semnat un protocol de susţinere a proiectului. Insist asupra faptului că bugetul din anul acesta trebuie să includă fonduri pentru obţinerea finanţrii europene. Le solicit insistent parlamentarilor PSD de Arad, care nu au dovedit până acum niciun interes pentru acest proiect, să susţină interesul Aradului şi să obţină bani pentru acest proiect prin bugetul de stat de anul acesta”, a mai declarat Bîlcea.

 

Loading...
  1. daca o fac ca pe drumul Pancota – Seleus mai bine nu

    Raspunde
  2. AVE , daca se realizeaza acest proiect ar fi cea mai mare realizare . pentru partea de vest a ROMANIEI .PSD va incerca sa imoiedice acest proiect.ACEASTA realizare ar fi benefica pentru toti romanii.

    Raspunde
  3. CJA trebuie sa explice aradenilor pe larg si repetat , proiectele promovate de ” ALIANTA VESTULUI ” respectiv AVE.CJA are obligatia sa dea informatii despre problemele ce se discuta la TIMISOARA, ARAD ,OLRADEA respectiv CLUJ.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.