O nouă cerere de revizuire a sentinței Judecătoriei Ineu privind retrocedările din satul Nadăș

O nouă cerere de revizuire a sentinței Judecătoriei Ineu privind retrocedările din satul Nadăș

Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad a decis în ședința din data de 2 august depunerea unei noi cereri de revizuire a Sentinței civile nr. 657/30.03.2006, pronunțată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006, prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea lui Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica pentru suprafața de 8742,97 ha teren pădure, teren agricol, împreună cu clădirile sau alte construcții aflate pe acestea, inclusiv Cabana Teșa, de pe raza localității Nadăș, comuna Tauț. Cererea de revizuire a fost depusă miercuri la registratura Judecătoriei Ineu, de un reprezentant al Instituției Prefectului – Județul Arad.

„Cererea de revizuire a fost întocmită în urma constatării falsului în privința Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003 (prin care Mairovitz Ecaterina este desemnată moștenitoare legală în cota de 1/1 părți din masa succesorală aparținând defunctei Grosz Elena născută Weisz), efectuată prin Ordonanța din data de 17.02.2016 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara și menținută prin Sentința penală nr. 203/PI/13.07.2016 pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, și luând în considerare împrejurarea că acest Certificat de moștenitor a fost determinant în pronunțarea Sentinței civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu”, precizează Instituția Prefectului.

Prin Cererea de revizuire se solicită admiterea și, pe cale de consecință, schimbarea în totalitate a Sentinței antemenționate a Judecătoriei Ineu, în sensul respingerii ca nefondată a plângerii formulate de către Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Hotărârii nr. 553/14.12.2005 a Comisiei Județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.