O nouă pasarelă va fi construită în zona Trei Insule

O nouă pasarelă va fi construită în zona Trei Insule

Primarul municipiului Arad a discutat într-o conferință de presă situația podului de la Trei Insule și a precizat că noua pasarelă are ca termen de execuție anul 2025.

„Suntem singura administrație care după 33 de ani am demarat proiectul pentru o nouă pasarelă în zona Trei Insule. Este o lucrare de 15.160.300 RON cu TVA inclus  finanțată prin programul Anghel Saligny. Termenul de execuție este 2025, suntem momentan în grafic cu lucrările, pasarela este proiectată, autorizată, s-au turnat piloții pentru fundație. În privința podului improvizat care s-a dezmembrat menționăm faptul că acesta nu se află în proprietatea Primăriei Municipiului Arad, nu figurează în patrimoniul nostru, acesta existând din perioada de dinainte de 1989. Prin urmare, nu putem să cheltuim bani publici pentru repararea acestuia, dar avem toată deschiderea și îi ajutăm la fel cum am procedat și în alte dăți.  Între timp există o rută alternativă, prin comuna Zădăreni”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Sursa de bani ce o reprezintă acea zonă ar trebui pusă în valoare de câțiva oameni cu creier bine definit din Arad. „Zona inundabilă” este orice insulă din Oceanul planetar și totuși oamenii contruiesc și își văd de treabă. Insula din Viena are construcții durabile deși Dunărea își modifică debitul lunar. Nu moare nimeni din asta. Acolo în pădurea Ceala se poate dezvolta o zonă de agrement la nivel european. Poduri sau pasarele aduc doar bani câtorva șmecheri care nu au somn nici ziua dar nici noaptea. Ei nu vor decât bani și inventează lucrări „utilitare” în vederea acestui scop. BANII. 3 milioane de euro nu sunt de aruncat indiferent de unde ar veni ei. Chiar din fonduri europene de-ar fi, trebuie să știm că sunt tot bani din taxe plătite de fraieri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.