UPDATE/ O NOUĂ PIAȚĂ în centrul Aradului? Care este LOCAȚIA propusă

UPDATE/ O NOUĂ PIAȚĂ în centrul Aradului? Care este LOCAȚIA propusă

Consilierii locali arădeni se reunesc într-o ședință publică ordinară, luni, în data de 22 februarie. Aceștia vor avea 50 de proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, printre care și unul privind înființarea unei noi piețe.

Este vorba despre înfiinţarea unei pieţe ţărăneşti de tip piaţă volantă în Municipiul Arad, în Piața Avram Iancu. Inițiatorul proiectului este consilierul local al USR – PLUS, Dorian Curcanu.

Piața țărănescă de tip piață volantă este structura de vânzare având utilitățile asigurate, respectiv apă, canal, electricitate, destinate exercitării comerțului cu amănuntul și prestării de servicii către consumatori, din standuri dotate corespunzător.

În Expunerea de motive pentru înființarea pieței, se arată următoarele: „Având în vedere art. 7 alin. 1 și 2 din Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care (1) se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare, prin care (2) se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Având în vedere Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în municipiul Arad, adoptat prin HCL nr. 192 din 8 iunie 2017, prin care este permisă înființarea și funcționarea unor piețe volante în municipiul Arad. Ținând cont de necesitatea de a asigura spații de desfacere a produselor agricole obținute de producătorii agricoli în ferma/gospodăria proprie, pentru a permite locuitorilor din municipiul Arad să se aprovizioneze facil cu astfel de produse și totodată pentru a stimula micii producători agricoli din județul Arad”.

În vederea înfiinţării pieței de tip piaţă volantă în locaţia sus-menţionată, ,,Târguri, Oboare, Piețe” S.A. Arad va încheia un protocol de colaborare cu Municipiul Arad.

Dacă acest proiect va fi aprobat, piața îşi va începe activitatea în termen de cel mult 30 zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.

UPDATE

Proiectul a fost aspru criticat astăzi, în cadrul ședinței CLM.

Inițial, Dorian Curcanu a adus unele lămuriri cu privire la acesta, iar apoi primarul Călin Bibarț i-a propus să întrebe mai întâi producătorii locali dacă ar dori să își vândă produsele în această piață, să îi anunțe prin cât mai multe mijloace, iar abia apoi, peste o lună, dacă este cazul, să revină cu acest proiect.

La final, consilierul local al USR PLUS, inițiatorul proiectului de hotărâre în cauză, l-a retras de pe ordinea de zi.

Foto: arhivă

  1. Totusi ce inseamna piata volanta. Despe volanta parca am invatat la mecanica dar nu cred ca functioneaza si in cazul pietelor

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.