O parte din județul Arad se îneacă în gunoaie. Totul din cauza neînțelegerilor dintre două firme

O parte din județul Arad se îneacă în gunoaie. Totul din cauza neînțelegerilor dintre două firme

Probleme grave în județ, mai exact în zonele 2 și 5, unde din cauza neînțelegerilor dintre două firme oamenii sunt lăsați cu gunoiul la ușă.

Arădenii din localitățile aflate în zona 2 (Valea Mureşului) şi zona 5 (Chişineu Criş) stau cu containerele pline cu gunoi și astapentru că firma care a câştigat licitaţia (Grup Salubrizare Urbană) nu mai adună deşeurile. Motivul: firma care administrează staţiile de transfer din Bârzava şi din Chişineu-Criş (FCC Environment) refuză de mai mult timp să mai primească gunoaiele adunate de angajații Grup Salubrizare Urbană pentru neplata facturilor.

Cu privire la această situație, ADI SIGD face următoarele precizări:

„Operatorul de colectare a deșeurilor este SC Grup Salubrizare Urbană SA, care începând cu luna februarie 2019 nu și-a achitat facturile către FCC Environment, operatorul stațiilor de transfer Chișineu Criș și Bârzava. În urma situației create, FCC Environment a suspendat serviciul și activitatea de preluare a deșeurilor pe Zonele 2 și 5 în stațiile de transfer  Chișineu Criș și Bârzava și transportul către depozitul conform din Arad al deșeurilor, începând cu data de 2 mai 2019.

– SC Grup Salubrizare Urbană SA a notificat ADI SIGD că în urma închiderii stațiilor de către FCC Environment, începând cu data de 3 mai suspendă activitatea de colectare și transport a deșeurilor pentru Zona 2 și 5.

-Având în vedere situația creată, președintele ADI SIGD a convocat Adunarea Generală a Asociaților, pentru data de 6 mai 2019, în vederea deblocării situației și reluarea serviciului de salubrizare a acestor două zone. Au avut loc două întâlniri între operatorii GSU și FCC, mediate de ADI SIGD, pentru a se ajunge la o înțelegere privind eșalonarea plății sumelor datorate de către  SC Grup Salubrizare Urbană SA și redeschiderea stațiilor de transfer de la Chișineu Criș și Bârzava. Întrucât în urma discuțiilor nu s-a ajuns la un consens, Adunarea Generală a Asociaților ADI SIGD a decis să se reîntâlnească în data de 7 mai, pentru a debloca situația și pentru reluarea de urgență a serviciului de salubrizare în cele două zone.

-În cursul zilei de ieri, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor ADI SIGD, operatorul stațiilor FCC Environment a prezentat condițiile de reluare a serviciului de salubrizare, urmând ca până astăzi SC Grup Salubrizare Urbană SA să își exprime punctul de vedere asupra acestora”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.