O plantă aproape uitată FACE MINUNI în LUPTA CU CANCERUL. Şi creşte pe toate drumurile!

O plantă aproape uitată FACE MINUNI în LUPTA CU CANCERUL. Şi creşte pe toate drumurile!

Nici nu te-ai fi gândit că buruiana pe care cei mai mulţi o dau porcilor, ca şi furaj, are beneficii uriaşe asupra organismului uman.

Ştirul (Amaranthus retroflexus) se dovedeşte o adevărată plantă minune în lupta împotriva cancerului, dar şi nu numai.

Potrivit formula-as.ro, în scrierile sanscrite, planta e menţionată cu rangul de regină a nemuririi, aztecii o socoteau hrană a imortalităţii iar grecii antici o denumeau „amaranthus” – planta care nu moare. În America precolumbiană, ştirul se cultiva încă de acum 8000 de ani!

De remarcat, că din compoziţia chimică a ştirului face parte şi squalenul, un compus antioxidant puternic, care ajută la prevenirea cancerului. Acest compus organic natural întinereşte celulele şi inhibă creşterea şi răspândirea tumorilor maligne.

Până de curând, squalenul era extras doar din ficatul de rechin, greu de obţinut şi extrem de costisitor, scrie formula-as.ro Drept urmare oamenii de ştiinţă şi-au diversificat sursele de depistare ale acestei substanţe iar cercetările moderne au relevat prezenţa lui şi în uleiul de măsline, în uleiul de germeni de grâu, în tărâţele de orez, însă în cantităţi mici. Surpriza cea mare pentru cercetători a venit tocmai din partea ştirului, o plantă aparent neînsemnată care, până nu demult, era folosită doar ca nutreţ pentru porci. În uleiul din seminţe de ştir se găseşte cea mai mare proporţie de squalen, circa 8-10%. Pentru comparaţie, din ficatul de rechin se poate extrage doar 1-1,5% squalen.

Uleiul de ştir ajută la reducerea colesterolului din sânge, protejează organismul împotriva efectelor expunerii la radiaţii, contribuie la resorbţia tumorilor maligne. Bolnavilor de cancer supuşi terapiilor cu radiaţii li se recomandă utilizarea uleiului de ştir înainte şi după asemenea şedinţe. Acest ulei accelerează în mod semnificativ acţiunea de recuperare a organismului, iar squalenul din compoziţia sa activează procesele de regenerare ale ţesuturilor organelor interne, adesea grav afectate de asemenea raze.

În plus, squalenul din uleiul de seminţe de ştir are proprietăţi unice cicatrizante, ameliorând şi tratând afecţiuni dermatologice, ca psoriazis şi pitiriazis.

Sursa: formula-as.ro

Mai multe despre beneficiile ştirului citiţi aici:

http://www.formula-as.ro/2012/1033/medicina-naturii-44/plante-uitate-stirul-15453

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.