O poveste stil Nokia? TT Electronics şi mutarea producţiei din Werne la Timişoara

O poveste stil Nokia? TT Electronics şi mutarea producţiei din Werne la Timişoara

TT Electronics alege să producă pe viitor în Timişoara şi nu în orăşelul german Werne. Intenţia firmei britanice de a-şi muta liniile de producţie din Germania în România fost comunicată intern încă de la începutul acestui an. Protestele sindicatelor germane au fost însă, ca şi în cazul Nokia, un factor care a tergiversat mutarea. Iată însă că, în recent publicatul raport semestrial din luna august, TT Electronics confirma intenţia creării unor noi linii de producţie la fabrica din România.

Această mutare este un „element-cheie” din Operational Improvement Plan, prin care TT Electronics, firma britanică cu sediul în Weybridge (Surrey), vrea să crească profitul anual al secţiei „Sensing and Control” cu cca 10 milioane de euro. Secţia aparţine firmei-fiice a TT Electronics, AB Elektronik Gmbh, localizată în Werne. În Germania, TT Electronics mai are o firmă-fiică, AB Elektronik Sachsen Gmbh, din Klingenberg.

„Fabrica noastră românească este pregătită pentru noi linii de producţie”, declara Richard Tyson, şef la TT din 1 iulie, citat de publicaţia regională Ruhrnachrichten.de. Aceasta ar fi fost deja „acceptată de câţiva mari clienti”, o condiţie pentru a putea produce într-un nou centru de producţie. TT Electronics este furnizor de servicii integrate de producţie şi realizează componente pentru vehiculele electrice şi senzori electronici pentru clienţi importanţi, precum Volkswagen şi BMW. În afară de industria automobilelor, firma livrează componente pentru companii din industria de apărare, aerospaţială, medicală şi de transporturi. Fabrica din Timişoara are o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi şi reprezintă, pentru TT un centru din Europa cu costuri de producţie scăzute.

„Noua noastră facilitate din Timişoara, care se alatură celor din Marea Britanie, USA şi China, nu reprezintă extinderea prezenţei la nivel geografic, ci ne permite să oferim valoare adăugată clienţilor noştri, care au nevoie de costuri reduse în Europa”, declara referitor la fabrica românească John Molloy, directorul executiv al diviziei de servicii integrate de producţie a companiei.

În primul semestru al anului 2014, per global companie, TT a avut o cifră de afaceri de 179,5 milioane de euro, cu cca 2,5 milioane de euro mai mult decât cea înregistrata în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul operativ a crescut de la 15,9 la 16,2 milioane de euro. În acelaşi interval de timp însă, secţia „Sensing and Control” a înregistrat o scădere de încasări, de la 11,1 la 8,2 milioane de euro.

„Cheltuielile din primul semestru provin din mutarea producţiei de la Fullerton, California, în Mexic şi din costurile de reorganizare care rezultă din transferul propus al producţiei de la Werne, Germania, către centrele noastre best coast, în principal din România”, a declarat un reprezentant al companiei TT, citat de publicaţia britanică Morningstar.

Sursa foto: TT Electronics

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.