O ROMÂNCĂ, judecător într-un PROCES al CRIMELOR DE RĂZBOI, în Kosovo

O ROMÂNCĂ, judecător într-un PROCES al CRIMELOR DE RĂZBOI, în Kosovo

Procesul unui politician sârb din Kosovska Mitrovica acuzat de implicare în crimele de război comise între 1999 şi 2000 în Kosovo este prezidat de judecătoarea din România Roxana Comşa.

Politicianul inculpat, Oliver Ivanovic a pledat nevinovat, marți, la prima audiere într-un proces intentat acestuia și altor patru inculpaţi: Dragoljub Delibaşici, Ilija şi Nebojsa Vujacic şi Aleksandar Lazovic. Ivanovic se află în arest din 27 ianuarie, fiind acuzat că ar fi ordonat uciderea a patru etnici albanezi în aprilie 1999, în timpul conflictului armat din Kosovo. Tot el este acuzat că ar fi incitat la uciderea altor 10 etnici albanezi în februarie 2000, după ce o bombă a fost aruncată peste un club în Mitrovica, rănind mai mulţi sârbi.

Procesul, care a atras deopotrivă atenţia presei şi pe cea a opiniei publice, se desfăşoară în prezent în Kosovova. Judecătoarea urmează să decidă în privinţa obiecţiilor formulate de acuzaţi, dar există şi posibilitatea renunţării la acuzaţii.

La prima audiere, în sală au fost prezenţi mai mulţi primari ai oraşelor sârbe din nordul Kosovo, dar şi un număr impresionant de jurnalişti.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.