O sportivă cu origini arădene concurează pentru Iordania la Jocurile Olimpice de la Tokyo

O sportivă cu origini arădene concurează pentru Iordania la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Printre cei aproximativ 11500 de atleți sosiți din întreaga lume, care concurează în 339 de probe din 33 de sporturi, se numără și o tânără de origine pecicană.

Înotătoarea Talita Baqlah face parte din delegația Regatul Hașemit al Iordaniei și participă pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, urmând să concureze vineri, 30 iulie, la proba 50 de metri liber.

Mama sportivei, pecicanca Judit Sisa a practicat şi ea sportul în tinereţe, a studiat la Universitatea Politehnică din Timişoara, unde l-a cunoscut pe Bishara Baqleh, cel care avea să îi devină soţ.

Talita a început să umble la înot la vârsta de 8 ani la clubul Al Hussein Youth City, club care poartă numele familiei regale şi oferă cele mai bune condiţii.

Talentul şi devotamentul ei şi-au dat roadele, astfel că la doar vârsta de 11 ani a fost selecţionată în echipa naţională de juniori a Jordaniei.

„Am sărit pentru prima dată în bazinul de competiție, aici, la Tokyo, la cea de a treia Olimpiadă de a mea. Bazinul este uimitor”a scris Talita Baqlah, acum câteva zile, pe rețeaua de socializare.

De remarcat, că Khader Baqlah, fratele mai mic al sportivei de origine pecicană, este și el un înotător de succes, al cărui contract a fost prelungit recent de către clubul profesionist american Cali Condors.

Citiți povestea familiei de campioni AICI.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.