O suprafață importantă de teren din Arad, cumpărată de un investitor. Ce se va construi în zonă (FOTO)

O suprafață importantă de teren din Arad, cumpărată de un investitor. Ce se va construi în zonă (FOTO)

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț  s-a întâlnit cu managerul dezvoltatorului de parcuri industriale VGP România, Adrian Crizbășianu.

VGP a achiziționat de curând un teren amplasat la intersecţia a două căi importante de comunicaţii auto din proximitatea municipiului, respectiv DN 69 Timişoara-Arad și Autostrada A1. Pe terenul în suprafață totală de 39 de hectare urmează să se dezvolte până la 200.000 mp de spaţii industriale potrivite pentru industria ușoară, operațiunile de preasamblare auto, precum și hub-urile de distribuție/curier, anunță Primăria.

„România are încă multe de oferit în ceea ce priveşte dezvoltările logistice. Achiziţia unui nou teren în vestul ţării cu acces direct la A1, începută înainte de pandemie şi finalizată cu succes, confirmă angajamentul VGP de a deveni un partener de încredere şi în România pentru companiile care au nevoie de spaţii industriale de calitate”, a declarat Adrian Crizbăşianu, country manager, VGP România.

„Nu putem decât să ne bucurăm că în contextul pandemiei și a implicațiilor pe care le are aceasta asupra economiei locale, dar chiar și mondiale, în județul nostru, în municipiul nostru există un investitor care achiziționează o suprafață de teren importantă destinată construirii unor hale industriale în vederea unor investiții ulterioare în producție, generându-se astfel noi locuri de muncă. Suntem siguri că acesta este doar începutul, Primăria Arad fiind întotdeauna un partener al investitorilor convinsă fiind că pentru arădeni sunt foarte importante locurile de muncă și dezvoltarea economică”, a afirmat la finele întâlnirii primarul Călin Bibarț.

Dezvoltatorul a obținut deja autorizația de construcție, iar lucrările la prima clădire vor începe în curând, cu termen de finalizare a doua jumătate a anului viitor, informează Primăria.

Grupul VGP este prezent în douăsprezece țări europene, cu un număr total de  72 de parcuri industriale. Filiala română deține în prezent parcuri active în Timișoara și Sibiu.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.