O viitoare construcție din Subcetate, mărul discordiei în cadrul ședinței CLM. De ce sunt revoltați locatarii

O viitoare construcție din Subcetate, mărul discordiei în cadrul ședinței CLM. De ce sunt revoltați locatarii

Consilierii locali au avut astăzi pe ordinea de zi a ședinței publice extraordinare un proiect privind aprobarea unui PUZ pentru o clădire cu locuințe și spațiu comercial, de pe o stradă din cartierul Subcetate.

Este vorba despre aprobarea documentației de urbanism a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de Urbanism (RLU): „Zona locuinţă colectivă cu parter comercial şi locuinţe individuale”, strada Diogene, municipiul Arad, pe parcela identificată prin CF nr.347480- Arad.

Au existat mai multe probleme cu privire la această construcție, deoarece locatarii din vecinătatea ei s-au plâns că nu mai ajung la căile de acces și la stația de pompare.

În cadrul ședinței au luat cuvântul atât reprezentantul dezvoltatorului, cât și președintele asociației de locatari.

Primul a declarat că firma dorește să dezvolte această zonă din oraș, dar și să respecte locatarii. PUZ-ul îndeplinește toate condițiile legale, este vorba despre un teren privat, iar stația de pompare nu face obiectul acestui proiect. „Acum am făcut un nou PUZ, respectăm hotărârea Consiliului Local. Nu este afectat nici un drept al proprietarilor”, conchide acesta.

Președintele asociației de proprietari a spus că dorește să ajungă la o înțelegere cu dezvoltatorul atât timp cât vor avea acces la pompele de apă. Proprietarii cer drept de servitute pe terenul respectiv.

Marin Lupaș, consilier local, a solicitat o părere a Serviciului de Specialitate din cadrul Primăriei, cu privire la această problemă. Secretarul municipiului Arad, Lilioara Stepănescu, i-a răspuns că documentația este corectă, iar avizele sunt toate în termen, de aceea amânarea proiectului, din nou, ar duce doar la perimarea acestora, motiv pentru care le recomandă celor două părți să ajungă la o înțelegere în privat.

Proiectul a fost aprobat cu 14 voturi „pentru” și o abținere.

Întregul proiect poate fi studiat aici: 1 PH din 23 12 2019 nr. 280 PUZ Diogene ed. 1 rev. 1

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.