Obuzierele și tancurile trimise de Germania în Ucraina au deja probleme, la o lună de la livrare

Abia livrate și deja cu probleme: unele dintre cele șapte obuziere autopropulsate din Germania (Panzerhaubitze) prezintă semne de uzură. Dificultăți au apărut și legate de tancurile Gepard. Bundeswehr-ul german încearcă o explicație.

La mijlocul săptămânii, Kievul a informat Ministerul Apărării de la Berlin că unele dintre cele șapte tunuri Panzerhaubitze 2000, livrate la sfârșitul lunii iunie, afișau mesaje de eroare, după bombardarea intensivă a pozițiilor rusești. Aceasta înseamnă că mai multe obuziere au nevoie de reparații.

„La doar o lună de la livrarea sistemelor de artilerie germană în Ucraina, obuzierele autopropulsate prezintă deja semne clare de uzură”, relatează Welt.de.

Forțaj la trageri

În Bundeswehr, se crede că problemele sunt legate de cadența mare a tragerilor, cu care forțele armate ucrainene folosesc armele în lupta împotriva invadatorilor ruși. Drept urmare, mecanismul de încărcare al obuzierului este supus unei solicitări enorme.

În armata germană se mai consideră că 100 de cartușe pe zi sunt o misiune de mare intensitate, dar se pare că ucrainenii au tras mult mai multe obuze. În plus, se spune că soldații din front ar fi încercat inițial să tragă cu muniție specială, la o distanță prea mare.

Bundeswehr a promis că va trimite rapid mai multe colete cu piese de schimb în Ucraina, pentru a rezolva problemele.

În același timp, guvernul federal negociază cu industria armamentului înființarea unui centru de reparații în Polonia, unde reparațiile necesare la materialul livrat ar putea fi efectuate mai rapid.

Gepardul nu recunoaște muniția norvegiană

În plus, au apărut noi probleme cu reaprovizionarea cu muniția pentru tancul antiaerian Gepard, ale cărui primele cinci sisteme au fost livrate recent în Ucraina.

În timpul testării din Germania, s-a dovedit că sistemul de tragere al Gepard nu recunoaște muniția de la un producător norvegian, așa că proiectilele trebuie îmbunătățite. Muniția modificată urmează să fie testată din nou, în luna august.

Notă: Articolul a apărut și în HotNews.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.