Olandez reținut de polițiștii arădeni pentru deținere ilegală de arme letale și amenințare

Olandez reținut de polițiștii arădeni pentru deținere ilegală de arme letale și amenințare

Un cetățean olandez a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii arădeni pentru deținere ilegală de arme letale și amenințare.

Polițiștii orașului Lipova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, împreună cu polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare, în ziua de 13 septembrie, două mandate de percheziție domiciliară.

„Activitățile s-au desfășurat în Lipova, din cele două imobile fiind ridicate o arbaletă cu lunetă și punct laser, o armă cu aer comprimat, calibrul 5,5 mm și accesorii aferente, cutii cu elemente de muniție, două arme letale, neînseriate, o armă de tir sportiv, calibrul 5,5 mm, o armă de vânătoare, confecționată artizanal, articole pirotehnice de diferite categorii, 2 lunete, 10 cartușe cu glonț, cu capsa nepercutată, și o bucată de proiectil. Un cetățean olandez, în vârstă de 59 de ani, a fost condus la audieri, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, efectuare de operațiuni pirotehnice fără drept și amenințare. Bărbatul va fi prezentat magistraților Judecătoriei Lipova cu propunerea luării de măsuri preventive. Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedurã Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Sursa foto: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.