OMICRON. Care este tratamentul corect în cazul infectării

OMICRON. Care este tratamentul corect în cazul infectării

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a vorbit la Antena 3 despre tratamentul corect în cazul infectării cu tulpina Omicron a SARS-CoV-2.

Potrivit acestuia, „dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic. În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante. Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpo monoclonali care sunt pentru diverse forme. Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii”.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit și despre medicamentele antivirale, spunând că trebuie folosite cele care se găsesc în țara noastră în momentul de față.

„Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike. Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie”, a declarat Adrian Marinescu.

Sursa: Antena 3

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.