ONU atrage atenția OFICIAL: spuneți NU Junk Food-ului

ONU atrage atenția OFICIAL: spuneți NU Junk Food-ului

Hilal Elver, raportorul Națiunilor Unite pentru dreptul la hrană, atrage atenția în ceea ce privește agravarea accelerata a nivelului de malnutriție.

Creșterea producției de alimente industriale, combinată cu liberalizarea comerțului, a permis marilor corporații să inunde piața mondială cu alimente ieftine, sărace în proprietăți nutritive, care forțează oamenii săraci să aleagă între viabilitatea economică și de nutriție, încălcând în mod efectiv dreptul la hrană adecvată.

Elver a afirmat că, pe lângă cei aproxitamtiv 800 de milioane de oameni care trăiesc în foamete în întreaga lume, mai mult de 2 miliarde de oameni suferă de deficit de micro-nutrienți, iar 600 de milioane sunt obezi. Concluzionăm astfel că aproape jumătate din populația lumii nu are acces la o hrană adecvată.

Sunt îngrijorătoare strategiile agresive de promovare a junk food-ului pentru copii, în special țările în curs de dezvoltare, Elver trăgând un semnal de alarmă guvernelor în sensul implicării active în schimbarea acestei situații.

Sursa Foto: Youtube

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.