Operaţia de cataractă – diagnosticare şi tratament

Operaţia de cataractă – diagnosticare şi tratament

O clinica de oftalmologie buna este aceea care ofera servicii complete de diagnosticare si tratament, inca de la primele varste. Aceasta este si povestea clinicii de oftalmologie din Cluj-Napoca, Q-vision, dedicata pacientilor de la cele mai fragede varste. De la bolile specifice copilariei si pana la operatia de cataracta, clinica ofera sprijinul necesar in diagnosticare si tratament cu cele mai noi tehnologii.

Nimic nu se compara cu o vedere buna, la orice varsta. De aceea se recomanda controlul oftalmologic anual, inca de la varsta prescolara. Rolul acestui control este de a depista cat mai curand eventualele patologii oculare specifice varstei, stabilirea unui tratament coerent si corect, dar si de a intari increderea in propriile puteri in cazul pacientilor cu vedere buna.

Q-vision se bazeaza pe o echipa formata din oameni cu suflet mare, din medici si optometristi bine pregatiti si rabdatori, dar si pe tehnologie de ultima generatie pentru diagnosticare si pentru realizarea ochelarilor. Personalul medical are pregatirea necesara pentru a se ocupa chiar si de cei mai mici pacienti, si dispune de numeroase metode prin care poate crea o atmosfera primitoare  si calduroasa.

In ceea ce priveste patologiile copilariei, personalul medical urmareste in principiu viciile de refractie. Printre acestea regasim hipermetropia, miopia si astigmatismul. Lor li se adauga si strabismul, dar si ocluzia canalelor lacrimale. Din fericire, toate aceste patologii pot fi depistate la timp si pot fi tratate rapid si eficient.

In cazul adultilor si varstnicilor, timpul isi pune amprenta pe acuitatea vizuala, iar patologiile sunt specifice. Cea mai frecventa afectiune oculara este cataracta. Aceasta se instaleaza de obicei dupa varsta de 60 de ani, si afecteaza indeosebi persoanele cu patologii oculare existente sau netratate la timp. Q-vision pune la dispozitia varstnicilor consultatii de specialitate, ce au ca rol diagnosticarea si tratamentul pentru cataracta, cat si explicarea tuturor pasilor care trebuie urmati, ca pacientul sa fie bine informat si pregatit.

Operatia de cataracta este cea mai eficienta metoda de tratament. Progresul medical a facut astfel incat rata de succes al acestei interventii chirurgicale sa fie maxima, mai ales atunci cand afectiunea este descoperita din vreme. Operatia de cataracta presupune inlocuirea cristalinului opacifiat cu unul artificial, care va ramane in ochi pentru tot restul vietii. Aceasta operatie inlatura efectele negative pe care cataracta le cauzeaza ochiului, si anume disconfortul la lumina puternica, modificarea frecventa a dioptriilor corelata cu scaderea progresiva a vederii.

Pe langa diagnostic si tratament, clinica Q-vision ofera si suport in vindecarea dupa operatia de cataracta, pentru a se asigura de reusita deplina a acestei interventii.

Q-vision este o clinica de oftalmologie din Cluj-Napoca, ce vine in intampinarea pacientilor cu un mediu de lucru cald, primitor, bazat pe cele mai noi modele de aparatura. Ofera atat consultatii si tratament oftalmologic pentru copii, cat si pentru adulti, cu ajutorul personalului medical bine pregatit.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.