Operaţiuni de intervenţie desfăşurate în cadrul exerciţiului „ROMODEX 2015”

Operaţiuni de intervenţie desfăşurate în cadrul exerciţiului „ROMODEX 2015”

Echipele vor intra în baza de operaţii stabilită la „Poligonul de pregătire a ISUJ Arad”, începând de joi 22.10.2015.

Toate echipele internaţionale de intervenţie sunt pregătite logistic pentru a se autosusţine timp de 12 zile fără a implica ţara gazdă şi beneficiază de echipamente şi mijloace de intervenţie proprii de mare capacitate în vederea desfăşurării misiunilor ce le primesc.

Cele trei echipe internaţionale din Austria, Cehia şi Bulgaria care vor executa operaţiuni de intervenţie au în componenţă 134 persoane şi 56 mijloace tehnice. Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad va participa cu echipe de căutare – salvare pe apă, scafandrii, echipă pirotehnică, 2 ofiţeri şi 30 subofiţeri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş va participa cu 7 subofiţeri 1 motopompă de mare capacitate şi 2 autocamioane de intervenţie.

Pentru asigurarea logistică a exerciţiului, planificarea, coordonarea şi executarea misiunilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Vasile Goldiş” Arad a angrenat 15 ofiţeri şi 50 de subofiţeri.

Au mai fost trimise în sprijin de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă, Bihor, Timiş şi Hunedoara autospeciale de transport iar de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Argeş, Călăraşi, Tulcea, Iaşi şi Bucureşti-Ilfov ofiţeri şi subofiţeri, aceştia îndeplinind misiuni de sprijin pentru comunicaţii şi în site-urile unde se desfăşoară operaţiuni de intervenţie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.