Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a organizat cea de-a patra ediţie a webinarului „Antidot fiscal în 60 de minute”.
A 4-a ediţie a webinarului „Antidot fiscal în 60 de minute” – organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Centrul de Antreprenoriat şi în parteneriat cu Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie – a avut drept scop transferul și valorificarea de bune practici şi sprijinirea antreprenorilor, prin transmiterea celor mai recente modificări legislative. Prezentarea în sinteză a acestora și aplicabilitatea lor, în continuă schimbare, s-a adresat mediului de afaceri, specialiştilor, practicienilor din domeniul economic, financiar, contabil – fiscal, oamenilor de știință, cercetătorilor, economiştilor, juriştilor și antreprenorilor cu reputație naţională şi internațională.
Invitatul ediţiei, ec. Dorin Luca, antreprenor şi manager de proiect, a prezentat tema: „Oportunitatea de cursuri de formare profesională gratuite, continuarea studiilor şi finanţare a deschiderii de noi afaceri, prin acordarea sumei de 25.000 euro persoanelor cu vârsta cuprinsă ȋntre 16-29 de ani, din fonduri europene nerambursabile”.
În cadrul ediţiei cu numărul 3 a webinarului „Antidot fiscal în 60 de minute” s-a pus accent pe unele modificări legislative, dintre care amintim: Impozitul pe profit; TVA; Antreprenori; Obligativitatea transmiterii cererilor la organul fiscal prin mijloace electronice de transmitere la distanţă; Transmiterea prin SPV a documentelor care nu sunt încă digitalizate; Termenul pentru Depunerea dosarului preţurilor de transfer pentru anul 2021; Facilităţi angajare studenţi, şomeri şi persoane cu dizabilităţi; Tichete cadou 2022; Servicii online de informare şi verificare parteneri; Amnistia fiscală ȋn privinţa diurnelor externe; etc.
„Având ȋn vedere dinamica modificărilor legislative ȋn continuă schimbare, Centrul de Antreprenoriat acordă sprijin prin transferul și valorificarea de bune practici pentru antreprenori şi practicieni. Aplicarea, adaptarea şi preluarea ȋn timp real a noilor modificări legislative, prin organizarea acestui webinar susţinut lunar, este vitală pentru buna desfăşurare a activităţii. Necunoaşterea şi neaplicarea modificărilor legii afectează grav bugetul entităţii, ducând la modificări ale afacerii”, a declarat redactorul şi moderatorul webinarului, conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Lasă un comentariu