OPRIREA CIRCULAŢIEI până la încetarea fenomenului – SOLUŢIA în cazul POLEIULUI provocat de ploaie!

OPRIREA CIRCULAŢIEI până la încetarea fenomenului – SOLUŢIA în cazul POLEIULUI provocat de ploaie!

SC Polaris M Holding SRL, societatea care intervine pe arterele municipiului pe timp de iarnă, menţinându-le în stare de circulaţie, atrage atenţia într-un comunicat de presă că, în cazul unor fenomene meteo extreme, singura soluție viabilă este oprirea circulației, „operaţiune care revine în sarcina Poliției Rutiere”.

Potrivit Polaris M Holding, în această situaţie (fenomene periculoase precum ploaia care îngheaţă instantaneu) face referire şi Ordinul 2170 – „Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice“, indicativ AND 525-2013, din 2013, care informează atât participanții la trafic, cât și autoritățile de faptul că „Poleiul provocat de ploaie se produce brusc şi în strat gros. În aceste condiţii, măsurile preventive sunt anihilate, iar măsurile de combatere ineficiente. Singura soluţie este oprirea circulaţiei până la încetarea fenomenului. Are efect puternic de spălare a sărurilor de pe partea carosabilă răspândite preventiv sau rămase de la intervenţiile anterioare (articolul 11)”.

„SC Polaris M Holding SRL precizează, ca atare, că, în astfel de condiții, chiar și acţiunile preventive nu ating efectul vizat, singura soluție viabilă fiind oprirea circulației, operaţiune care revine în sarcina Poliției Rutiere. În cazul în care o astfel de măsură nu poate fi luată iar acţiunile întreprinse de către societatea noastră îşi dovedesc eficienţa scăzută, recomandarea tuturor este prudența maximă din partea conducătorilor auto”, se arată în comunicatul de presă al societăţii.

„SC Polaris M Holding SRL ţine să-i asigure pe locuitorii municipiului Arad de eforturile pe care le depune constant pentru ca acțiunea de deszăpezire să fie realizată la parametrii ceruţi de Primăria Arad şi aşteptaţi de arădeni, intervenţiile societăţii noastre având loc la fiecare ninsoare”, se mai precizează în comunicat.

Ultima intervenţie a SC Polaris M Holding pentru combaterea poleiului de pe străzile Aradului a avut loc zilele trecute, mai precis luni, 26 ianuarie 2015. „Acţiunea societăţii noastre a fost una de prevenire și evitare a formării poleiului pe principalele artere de circulație ale orașului, în principalele intersecţii și pe drumurile în rampă (podurile și pasajele rutiere). Intervenţia s-a realizat în condițiile informării primite de la ANM referitoare la precipitații abundente, ploaie, lapoviță și ninsoare. Acestea s-au materializat în oraşul Arad doar sub formă de ploaie și câțiva fulgi de zăpadă, însă, în condiţiile unui carosabil umed și cu riscul scăderii de temperatură, existau premisele formării poleiului”, a declarat Ciprian Tripa, directorul SC Polaris M Holding Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.