Opt cetățeni din Irak şi Iran, reținuți pe DN7. Ce au descoperit polițiștii

Opt cetățeni din Irak şi Iran, reținuți pe DN7. Ce au descoperit polițiștii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în două autoturisme tip taxi, opt cetăţeni din Irak şi Iran, care intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Arad, au desfășurat astăzi o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 3, aceștia au oprit pe DN7, la intrare în localitatea Nădlac, două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetățeni români și în care se aflau opt cetățeni de origine afroasiatică.

Cei doi taximetrişti, cetățeni români, împreună cu cetățenii străini, au fost duşi la sediul instituției pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, patru bărbați şi patru femei, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani și trei minori, având vârste cuprinse între 13 și 14 ani.

Şoferii de taxi au declarat că au fost contactați de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în orașul Nădlac.

Persoanele în cauză au declarat că, din localitatea Nădlac, intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.