Opt PERCHEZIŢII la Arad, la OAMENI DE AFACERI bănuiţi de EVAZIUNE FISCALĂ

Opt PERCHEZIŢII la Arad, la OAMENI DE AFACERI bănuiţi de EVAZIUNE FISCALĂ

Opt percheziţii au început, în această dimineaţă, la Arad, într-un caz de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii efectuează 35 de percheziţii în şapte judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat, prin evaziune fiscală şi delapidare, un prejudiciu estimat la peste 1,4 milioane de lei. 22 de persoane vor fi conduse la audieri, menţionează un comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Percheziţiile sunt efectuate de către poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în judeţele Alba (7), Arad (8), Bihor (4), Cluj (11), Maramureş (2), Mureş (2) şi Caraş-Severin (1). Acestea se desfăşoară la locuinţele a 22 de persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2012, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.461.014 de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 22 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În activităţi sunt angrenaţi şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Alba, precum şi din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bihor, Cluj, Mureş, Maramureş şi Caraş-Severin.

Sursa: Agerpres

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.