Organizaţia de Femei PSD Arad a organizat o dezbatere în localitatea Căpruţa

Organizaţia de Femei PSD Arad a organizat o dezbatere în localitatea Căpruţa

Organizaţia de Femei PSD Arad a organizat recent în localitatea Căpruţa o dezbatere care a vizat contribuţia familiei şi a comunităţii în formarea generaţiei de mâine. La eveniment au participat, alături de femeile din comunitatea locală, cadre didactice, preoţi, reprezentanţi ai legislativului, dar şi ai administraţiei locale şi centrale. Au fost prezenţi deputatul Natalia Intotero, vicepreşedinte OFSD, preşedinte a OFSD Hunedoara, deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad şi Gabriel Faur, primarul comunei Bârzava.

Pornind de la situaţia actuală, în care internetul şi televiziunea par a fi sursele cele mai importante de informaţie şi care au un nivel crescut de accesibilitate cu efecte nu tocmai pozitive, familia rămâne acea instituţie socială care are o istorie ce se confundă cu istoria civilizaţiei umane şi care rămâne celula societăţii.

Ce poate şi cât mai poate ea astăzi să ofere copilului şi ce rol au biserica şi şcoala în formarea tânărului adult care reprezintă viitorul acestei naţiuni, au fost premise ale dezbaterii. Printre concluziile desprinse în urma discuţiilor libere au fost: necesitatea creării şi promovării de modele pozitive din familie, schimbarea mentalităţilor de la bază, schimbarea valorilor şi priorităţilor cu accent pe familie, biserică, societate. Printre soluţii ar putea fi: responsabilizarea copiilor în familie, implicarea elevilor în proiecte ale şcolii sau proiecte cetăţeneşti, abordarea acestora în sistem de parteneriat având în vedere faptul ca cei mai importanti donatori de viitor sunt copiii.

„A fost o dezbatere utilă, care a atins teme importante pentru dezvoltarea pe termen lung a comunităţilor locale. Suntem cu toţii preocupaţi de construcţia unei societăţi deschise, prospere, care să ofere perspective tinerilor. Consider că una dintre premisele unei astfel de societăţi este cultivarea în rândul tinerilor a unor valori morale solide. Scopul dezbaterii noastre a fost tocmai încurajarea unei dezbateri cu privire la rolul şi rostul familiei în conturarea acestor valori”, a declarat Alexandra Braica (foto), preşedinta organizaţiei de Femei PSD Arad şi secretar de stat pentru dialog social în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.