Ostatici germani, AMENINȚAȚI CU MOARTEA de ISLAMIȘTI afiliaţi Statului Islamic

Ostatici germani, AMENINȚAȚI CU MOARTEA de ISLAMIȘTI afiliaţi Statului Islamic

Gruparea teroristă din Filipine denumită Abu Sayyaf a ameninţat că va ucide doi ostatici nemţi, dacă Germania nu va plăti răscumpărare şi totodată dacă nu-şi va retrage sprijinul acordat Statelor Unite în lupta împotriva Statului Islamic.

Cei doi ostatici, Stefan, în vârstă de 71 de ani, şi Henrike, în vârstă de 55 de ani, sunt dispăruţi încă din luna aprilie, iahtul lor fiind găsit abandonat în provincia Palawan, situată în vestul Filipinelor.

În august, gruparea Abu Sayyaf a publicat fotografii cu cei doi, aşezaţi în fața drapelului german, fiind înconjuraţi de luptători mascaţi. Iniţial, s-a cerut o recompensă de 3,4 milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor, ulterior islamiştii cerând Germaniei „să nu mai acorde sprijin Americii pentru omorârea fraţilor musulmani din Irak şi Siria sau pentru mujahedinii Statului Islamic”.

Într-un mesaj apărut pe Twitter, gruparea teroristă anunță că va ucide în 15 zile unul dintre ostatici dacă cererile membrilor grupării nu vor fi îndeplinită, potrivit The SITE Intelligence Group, o organizaţie care monitorizează activităţile grupărilor teroriste.

Guvernul german a confirmat, miercuri, că aceste noi ameninţări i-au fost aduse la cunoştinţă şi a informat că ele „nu reprezintă o metodă potrivită pentru a influenţa politica Germaniei asupra teritoriilor din Siria şi nordul Irakului”.

Foto: focus.de

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.