Pandemia s-a „îmblânzit”. A fost anunțat SFÂRȘITUL tuturor RESTRICȚIILOR

Pandemia s-a „îmblânzit”. A fost anunțat SFÂRȘITUL tuturor RESTRICȚIILOR

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a declarat la emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV că anul acesta sunt șanse foarte mari să se renunțe la restricții.

Potrivit specialistului, valul iscat de tulpina Omicron se dovedește o formă blândă a pandemiei de coronavirus .  

„Din fericire, lucrurile stau bine din acest punct de vedere. Avem puţini pacienţi internaţi şi în secţie şi la ATI. Nu sunt mai mult de două-trei internări într-o zi. Sunt pacienţi care au nevoie de terapie şi suport ventilator. Marea majoritate a celor care ajuns la spital pentru evaluare sunt evaluaţi şi merg acasă unde îşi continuă tratamentul. Într-adevăr, ce vedem acum în spital este o formă extrem de blândă a pandemiei, o evoluţie care ne bucură şi pe noi, dar nu trebuie să ne facă să ne relaxăm, pentru că până la urmă, încă în acest moment trebuie să fim atenţi la modul în care ne protejăm unii pe alţii.
Şi să rămâi acasă şi cu o formă uşoară de afectare, cu febră, cu dureri de cap, este neplăcut. Prin urmare, veştile sunt bune. Avem şanse mari ca în acest an să renunţăm la restricţii, dar sunt câteva condiţii pe care trebuie să le respectăm. În primul rând, să trecem cu bine peste acest val şi ulterior să nu uităm ca în anumite momente din an, aşa cum ne protejăm de gripă, va trebui să ne protejăm şi de infecţia SARS-COV-2”
, a declarat Beatrice Mahler.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.