PANICĂ în asociațiile de proprietari! ULAL Arad: Este eronată afirmația că toți administratorii de imobile sunt în ilegalitate

PANICĂ în asociațiile de proprietari! ULAL Arad: Este eronată afirmația că toți administratorii de imobile sunt în ilegalitate

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad a fost bombardată în ultima vreme de telefoanele venite dinspre asociațiile de proprietari în legătură cu administratorii de imobile.

Potrivit conducerii ULAL Arad, afirmația din care rezultă că toți administratorii de imobile sunt în ilegalitate este eronată.

„Cei mai mulți dintre administratorii de imobile din Arad sunt atestați cu privire la competențele profesionale, în condițiile Legii nr. 230/2007, lege care a fost abrogată în 28/09/2018, prin Legea nr. 196/2018. Este adevărat că prin Legea nr. 196/2018 se instituie obligativitatea că persoanele fizice atestate pentru funcția de administrator în baza Legii nr. 230/2007 pot îndeplini funcția de administrator numai dacă în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a acestei legi obțin certificat de calificare profesională în conformitate cu această lege”, arată Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad, care subliniază, însă: „După cum știm, încă nu au trecut cele 12 luni de grație și ne așteptăm ca această durată să fie prelungită deoarece nu a fost îndeplinită exigența legală: Aceea de actualizare în termen de 3 luni a Standardului ocupațional pentru ocupația de administrator de condominiu așa cum este prevăzut în lege”.

Citește mai multe în comunicatul de presă al ULAL Arad!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.