Papa Francisc despre LIBERTATEA DE EXPRESIE: „Nu poţi să glumeşti pe seama religiei. Dacă prietenul meu îmi înjură mama, primeşte un pumn”

Papa Francisc despre LIBERTATEA DE EXPRESIE: „Nu poţi să glumeşti pe seama religiei. Dacă prietenul meu îmi înjură mama, primeşte un pumn”

Suveranul Pontif a condamnat în repetate rânduri și în cei mai fermi termeni atentatele de săptămâna trecută de la Paris, în urma cărora 17 persoane au fost ucise.

Sfântul Părinte a fost întrebat, într-o conferință de presă, despre libertatea de exprimare a caricaturiștilor împotriva religiilor, după recentul atentat jihadist de la Paris împotriva caricaturiștilor de la săptămânalul satiric Charlie Hebdo.

Papa Francisc a răspuns că libertatea de expresie are limite. Aceasta nu îndreptățește „insultarea” credinței altora, dar „a ucide în numele lui Dumnezeu este o aberație”.

Pontiful a arătat că atât libertatea religioasă, cât şi cea de expresie sunt drepturi fundamentale şi „fiecare religie are demnitatea sa”.

„Nu poţi provoca, nu poţi insulta religia altor oameni, nu poţi să faci glume pe seama credinţei. Este o limită. Fiecare religie are demnitatea sa… sunt limite în libertatea de expresie”, le-a spus Papa reporterilor care îl însoţesc în turneul din Asia.

Dreptul la libertatea de exprimare vine împreună cu „obligaţia” de a vorbi pentru „binele comun”, a explicat Suveranul Pontif, care a avertizat cu privire la provocări. Pentru a-şi ilustra argumentul, Papa s-a referit la consilierul său, Alberto Gasparri, care stătea lângă el. „Este adevărat că nu se poate reacționa violent, dar dacă bunul meu prieten o ponegrește pe mama mea, se poate aștepta la un pumn”, a mai spus Papa.

Foto: panorama.it

Loading...
  1. sunt perfect de acord!

    Raspunde
  2. doar ca, nu dau foarte tare cu brandu’… 🙂 si nici nu-l kilaresc cu kalashnicovul.

    Raspunde
  3. n-a zis de la cine primeste un pumn, a zis doar ca primeste un pumn.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.