Papa Francisc loveşte fără milă în Vatican: Discurs despre boli şi patologia puterii la SLUJBA ANUALĂ de Crăciun

Papa Francisc loveşte fără milă în Vatican: Discurs despre boli şi patologia puterii la SLUJBA ANUALĂ de Crăciun

Papa Francisc a criticat aspru birocraţia de la Vatican, acuzându-i pe cei care fac parte din acest aparat că suferă de „boala de a se simţi nemuritori”.

La slujba anuală de Crăciun, susţinută luni, Suveranul Pontif a avertizat că „o biserică care nu încearcă să se îmbunătățească e ca un corp bolnav”, informează CNN.

Papa susţine că ar fi util ca funcţionarii de la Vatican să aibă un catalog al bolilor lor, iar în cap de listă să fie trecută „boala de a se simţi nemuritori şi indispensabili”.

„Patologia puterii”, a spus el, poate face oamenii să creadă că „sunt superiori altora şi că nu se află acolo pentru a fi în serviciul celorlalţi”.

Papa Francisc i-a avertizat pe cei care fac parte din aparatul birocratic de la Vatican că riscă să-şi piardă compasiunea, să ajungă să aibă inimi de piatră. „Cei care-şi pierd seninătatea interioară, vioiciunea şi îndrăzneala, ascunzându-se în spatele hârtiilor, ajung maşini, mai degrabă decât oameni ai Domnului.  E periculos să pierzi sensibilitatea omenească, atât de necesară pentru a plânge cu cei care plâng şi să te bucuri alături de cei care se bucură”, a mai spus Papa Francisc.

Papa a pomenit şi despre concurenţa de la Vatican şi de înfumurarea ce domneşte acolo, despre boala bârfei şi suficienței. Pe cei care bârfesc i-a comparat cu Satana, adresându-li-se: „Dragi fraţi şi surori, să fim conştienţi de asta şi să ne păzim de terorismul bârfei”.

Papa Francisc a început să fie criticat chiar de fețele bisericeşti, de preoţi şi cardinali, mai ales tradiţionalişti, care se opun reformelor dorite de acesta în sânul bisericii. Oponenta acestora vine mai ales din faptul ca Papa arată mai multă deschidere decât oricare dintre înaintaşii săi față de cei divorţaţi sau recăsătoriţi, precum şi față de uniunile homosexuale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.