Papa Francisc vine în România? Când ar avea loc vizita şi ce spune BOR!

Papa Francisc vine în România? Când ar avea loc vizita şi ce spune BOR!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea într-o vizită oficială la Vatican, că va adresa o invitaţie papei Francisc să viziteze România.

„Voi adresa o invitaţie papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers”, a precizat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută pe Aeroportul Otopeni.

Şeful statului a ţinut să precizeze ca vizita Papei în România să aibă loc în anul 2018, careeste un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, România are, prin istoria şi cultura sa, vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun, şi dorinţa este de a aprofunda în continuare această colaborare excelentă, care s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani.

Şeful statului efectuează vineri şi sâmbătă o vizită oficială la Sfântul Scaun, unde va avea întrevederi cu papa Francisc şi cu cardinarul Pietro Parolin.

El a precizat că este o vizită foarte importantă, din mai multe puncte de vedere, arătând că este prima vizită oficială, la acest nivel, de la începutul Pontificatului papei Francisc, din martie 2013, şi pentru că pe 15 mai aniversam 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun.

„Prin această vizită, doresc să subliniez interesul României de a aprofunda cooperarea cu Sfântul Scaun, pentru promovarea libertăţii religioase, a dialogului ecumenic şi interreligios, şi ca instrument de edificare a păcii şi pentru apărarea demnităţii umane. Voi transmite gratitudinea statului român pentru gesturile de ospitalitate prin care Biserica Catolică a venit în întâmpinarea nevoilor religioase ale diasporei româneşti, prin găzduirea a numeroase parohii ortodoxe şi catolice, în Europa Occidentală”, a declarat preşedintele Iohannis.

Preşedintele Iohannis a ținut să preizeze că, ulterior, se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din nordul Italiei, aşa cum anunţase în vizita anterioară, pe care a efectuat-o la Roma, în luna aprilie.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.