Actorii păpușari arădeni, pe scenele celor mai importante festivaluri din țară

Actorii păpușari arădeni, pe scenele celor mai importante festivaluri din țară

După ce au fost gazde bune, vreme de aproape o săptămână, pentru cele mai importante trupe din țară și străinătate prezente în cadrul Festivalului „Euromarionete”, e vremea ca actorii Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad să își spună poveștile pe scenele festivalurilor de profil din întreaga țară. Vedetă a acestui… periplu festivalier este spectacolul „Povestea porcului”, în regia lui Cristian Mitescu și scenografia Eugeniei Tărășescu – Jianu.

Rețeta succesului acestui spectacol este una inspirată și… simplă: „Un povestitor așa cum altul nu e: Ion Creangă. O poveste cu haz și tâlc. O trupă de artiști pasionați și inspirați. Sunt ingredientele principale ale unui spectacol care farmecă privitori mari și mici. O istorie în care umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea marionetiștilor sunt personaje principale” – spun creatorii spectacolului.

Spectacolul „Povestea porcului” a fost prezent, în 13 mai,  în cadrul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internaţional de teatru „Povești” de la Alba Iulia. În 15 și 16 mai, același spectacol se joacă în Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” ediţia a XXVI (aniversară), de la  Galati. Luna mai se încheie cu o prezență, în Festivalul internațional de teatru petru copii „Arlechino – Caravana Poveștilor” (ediția de IV-a) de la Brașov. Ultima participare din această stagiune se întâmplă la Oradea, unde arădenii vor juca în cadrul Festivalului de teatru pentru copii „Arcadia”.

Prezenți pe scenele celor patru festivaluri sunt actorii Cristian Bordaș, Adina Doba, Sorin Dorobanțu, Izabela Moș și Oana Rogojină.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.