PARCAREA PE TROTUAR ar putea fi INTERZISĂ prin lege

PARCAREA PE TROTUAR ar putea fi INTERZISĂ prin lege

Parcarea pe trotuare ar putea fi interzisă prin lege.

În contextul în care în multe orașe ale țării trotuarele sunt ocupate în totalitate de maşini, un senator PNL a depus un proiect de lege care ar putea interzice parcarea pe trotuar dacă nu poate fi asigurat un spaţiu de minimum doi metri pentru pietoni. Inițiatorul proiectului susţine că spaţiul de 1 metru, cât prevede legislaţia actuală, este insuficient, îndeosebi pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile sau pentru părinţii cu cărucioare pentru bebeluşi.

Iniţiatorul legii, senatorul PNL Valeriu Todiraşcu, susţine că parcarea pe trotuar trebuie să se facă numai în locurile marcate, iar spaţiul de trecere al pietonilor să nu fie mai mic de doi metri.

„Acest spaţiu de numai 1 metru este, evident, insuficient chiar pentru deplasarea a doi pietoni în acelaşi sens sau în sensuri opuse şi cu totul necorespunzător pentru deplasarea cu un cărucior de copii sau deplasarea persoanelor cu dizabilităţi în cărucioare cu rotile…”, susține inițiatorul proiectului în expunerea de motive.

În plus, cei doi metri ar permite şi intervenţia ambulanţei sau a pompierilor în cazurile de urgență.

Legea urmează să intre în dezbaterea Senatului, în luna februarie, la începutul noii sesiuni parlamentare, potrivit Digi24.ro.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.