Pare o femeie OBIȘNUITĂ, însă, CHELTUIE 1 miliard de dolari pe an. Ce se ascunde în spatele persoanei discrete!

Pare o femeie OBIȘNUITĂ, însă, CHELTUIE 1 miliard de dolari pe an. Ce se ascunde în spatele persoanei discrete!

La prima vedere, femeia din imagine pare o persoană jovială și atât. În realitate, însă, ea este una dintre cele mai puternice femei din lumea artei.

Caracterizată de modestie și o fire extrem de discretă, Sheikha Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al  a investit până acum peste un miliard de dolari în acest domeniu, în numele statului Quatar.

Ea refuză să discute în general despre colecţia personală de artă şi despre achiziţiile făcute în numele statului Quatar.

Într-un interviu televizat pentru CNN, Sheikha al Mayassa a vorbit despre importanţa artei pentru cultura islamică şi a explicat de ce arta a ajuns mai internaţională decât oricând.

“Arta aduce oameni din toate categoriile sociale împreună, vorbind toţi despre o idee”, explică Sheikha.

În calitate de şef al Muzeelor din Quatar, ea a reuşit să aducă în regiune artişti contemporani renumiţi, precum Damien Hirst, Takashi Murakami şi Richard Serra, având de asemenea meritul de a superviza achiziţionarea tabloului lui Paul Gauguin „When Will You Marry” de către statul Quatar, în schimbul sumei de 300 de milioane de dolari, cea mai mare sumă plătită pe vreun tablou în anul 2015.

scp-20140408-59581 al-mayassa-bint-hamad-bin-khalifa-al-thani

https://www.youtube.com/watch?v=ylk5pGNcq0c

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.