Parlamentarii PMP, preocupaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi a utilităţilor publice

Parlamentarii PMP, preocupaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi a utilităţilor publice

Parlamentarii Partidului Mișcarea Populară au depus 324 de amendamente la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, informează consilierul județean Florin Remețan, președintele PMP Arad.

Potrivit acestuia, cele mai multe amendamente privesc programele naţionale finanţate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, parlamentarii PMP fiind preocupaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi a utilităţilor publice în judeţele ţării.

„În ceea ce priveşte învăţământul, deputaţii şi senatorii PMP au solicitat, prin amendamentele depuse, alocarea unor sume pentru construcţia/modernizarea de şcoli şi grădiniţe, achiziţionarea unor microbuze pentru transportul elevilor, dotarea şcolilor cu mobilier şi logistică modernă. Parlamentarii PMP au solicitat şi alocarea de sume pentru construcţia/modernizarea unor spitale şi dispensare, dotarea unităţilor medicale cu aparatură modernă, dar şi construcţia de locuinţe pentru medici. Nu au fost uitate nici modernizarea instituţiilor de cultură şi suplimentarea bugetului Institutului Cultural Român”, a spus Florin Remețan.

De asemenea, grupul parlamentar PMP a depus mai multe solicitări care se referă la Diaspora: alocarea de bani pentru detaşarea de profesori de limba română, geografie şi istorie în şcolile în care învaţă copii români, editarea şi distribuţia de manuale în limba română către şcolile româneşti din Europa, înfiinţarea de centre comunitare în marile comunităţi româneşti, înfiinţarea în cadrul misiunilor diplomatice a serviciului de call-center cu program non-stop, precum şi alocarea de bani pentru repatrierea cetăţenilor români fără venituri, decedaţi în afara graniţelor ţării.

„Deputaţii şi senatorii PMP fac apel la responsabilitatea tuturor parlamentarilor, indiferent de partidul politic din care fac parte, de a sprijini aceste amendamente în folosul tuturor cetăţenilor”, a completat Florin Remețan.

  1. felicitari dl Remetean! ne bucuram ca nu ati cedat incercarii de puci a unor mistici deliranti si bucatarese! PMP e puternic!!

    Raspunde
  2. Pmp înseamnă Băsescu și acest om de aleasă omenie,el remetean.daca am mai avea citiva că el în județul Arad lucrurile sar mișcă în bine

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.