Parlamentarii PSD de Arad scot la iveală ADEVĂRUL în problema CET: „Falcă vine cu un discurs dublu şi cu denaturarea adevărului”

Parlamentarii PSD de Arad scot la iveală ADEVĂRUL în problema CET: „Falcă vine cu un discurs dublu şi cu denaturarea adevărului”

După ce deputatul Dorel Căprar şi senatorul Mihai Fifor au mediat, ieri, întâlnirea primarului Gheorghe Falcă cu reprezentanţii Guvernului, pentru a găsi soluţii cu privire la situaţia CET Arad, astăzi au ieşit la iveală o serie de concluzii clare, în urma unei noi întâlniri cu secretarul de stat din Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman.

„După cum ne-a obişnuit, Gheorghe Falcă vine cu un discurs dublu şi cu denaturarea adevărului, pentru a masca propria incompetenţă şi neputinţă. Ceea ce ne oferă domnia sa este o «ciorbă administrativă», unde nota dominantă este fuga de responsabilitate, în condiţiile în care ar face orice pentru a pasa problema în zona guvernamentală, inclusiv avansarea ideii unei ipotetice preluări a CET-ului de către Termoelectrica. Să nu uităm de asemenea faptul că primarul a parazitat consiliile de administraţie şi AGA de la CET-uri cu politruci incompetenţi din propriul partid. Preocuparea primarului ar fi trebuit să se îndrepte în direcţia identificării unui partener privat pentru CET şi în ciuda faptului că a avut mai multe oferte a decis să le ignore. Acum consecinţele sunt grave şi din păcate suferim cu toţii, în condiţiile în care nu s-au continuat investiţiile necesare în retehnologizare iar astăzi suntem în situaţia de a cheltui 40 de milioane de lei pentru răscumpărarea reţelelor de transport a energiei termice de la CET Hidrocarburi şi mai ales Aradul riscă să piardă 12,5 milioane de euro, proveniţi din mecanismele europene de valorificare a certificatelor CO2”, spune deputatul Dorel Căprar.

„Cu toată bunăvoinţa de care am dat dovadă atât eu cât şi colegul meu, deputatul Dorel Căprar, din consultările cu reprezentanţii Guvernului se desprind o serie de concluzii fără echivoc, deloc pozitive, în ceea ce priveşte demersurile haotice din trecut ale administraţiei locale arădene în problema CET. Primarul Falcă prezintă problema în mod tendenţios şi mai ales fără bază reală, având în vedere că secretarul de stat, Sirma Caraman a punctat clar faptul că primăria Arad nu are arierate iar Guvernul nu poate aloca fonduri direct pentru CET pentru că ar constitui ajutor de stat. Prin urmare, Primăria poate aloca fonduri doar către distribuitorul de energie din subvenţie şi nu CET Arad. Sigur că pe primul plan se situează arădenii, iar eforturile noastre se îndreaptă spre găsirea unei soluţii în problema CET, astfel încât cetăţenii să nu rămână în luna ianuarie fără apă caldă şi căldură”, a afirmat senatorul Mihai Fifor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.