Parlamentarii USR susțin că sunt singurii care se opun PSD în lupta pentru modificarea legilor justiției

Parlamentarii USR susțin că sunt singurii care se opun PSD în lupta pentru modificarea legilor justiției

Asaltul PSD asupra Justiției a început miercuri, prin dezbaterea propunerilor de modificare a legislației propuse de Tudorel Toader și susținute de coaliția de guvernare, spun cei de la USR. Parlamentarii Uniunii Salvați România au fost singurii care s-au opus acestor modificări, prin dezbatere, prin depunerea și susținerea de amendamente, într-o ședință maraton care va continua pe parcursul mai multor zile.

„Parlamentarii USR membri în Comisia Juridică, Silviu Dehelean, Stelian Ion și George Edward Dircă au fost singurii reprezentanți ai opoziției care, de la ora 10 dimineața au luptat la baionetă cu apărătorii penalilor, parlamentarii PSD Iordache, Nicolicea și Cazanciuc, susținuți puternic de UDMR, în Comisia Specială pentru Legile Justiției. Pe lângă amendamentele propuse de USR, aceștia au preluat și au susținut și amendamentele Consiliului Superior al Magistraturii. Mare parte dintre acestea au trecut. Fără ei, nu ar fi avut nici un fel de susținere. La ora 19.00, din cele 449 de pagini de amendamente au fost parcurse 122. În tot timpul asta, PNL și PMP au abandonat câmpul de luptă încă de la prânz, oferind la schimb niște niște bălmăjeli publice pe post de scuze”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

„Astfel înțelege USR să facă Opoziție. Este simplu să abandonezi lupta și să te plângi, fără să oferi vreo alternativă, ba mai mult, să arunci vina pe cei care chiar fac ceva. Prin parlamentarii săi juriști, Uniunea Salvați România se va opune argumentat tuturor propunerilor PSD care urmăresc să subordoneze și să limiteze independența Justiției. Suntem deciși să luptăm pentru asta, așa cum cetățenii luptă în stradă. Pentru asta ne-au votat oamenii, să îi reprezentăm în Parlament pe cei care doresc o Românie normală și modernă, a declarat Vlad Botoș, președintele USR Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.