Parteneriat ecologic Colegiului particular „Vasile Goldiș” și Administrația Parcului Natural „Lunca Mureșului”

Parteneriat ecologic Colegiului particular „Vasile Goldiș” și Administrația Parcului Natural „Lunca Mureșului”

Colegiul Particular „Vasile Goldiș”, instituție de învățământ preuniversitar din structura Fundației Universitare „Vasile Goldiș”, derulează un parteneriat sustenabil cu Administrația Parcului Natural „Lunca Mureșului”.

Parteneriatul a fost aprobat de Consiliul de administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, iar UVVG, cu avizul Academiei Române, asigură de mai mulți ani președenția Consiliului științific al ariei protejate.

Miercuri, 24 mai, în cadrul programului „Săptămâna Verde”, la Centrul de vizitare din Pădurea Ceala, colegiul particular a organizat un work-shop cu tema „Rolul Grădinilor botanice și a Parcurilor naturale în educația ecologică a elevilor”, cu participarea elevilor și cadrelor didactice ale colegiului.

Prelegerile și dezbaterile au fost completate de prezentarea filmului de promovare al Parcului Natural „Lunca Mureșului”, o realizare cu valențe educative, științifice și artistice, argument pentru conservareea biodiversității și a ecosistemelor de luncă. Pe un traseu silvo-cultural din Pădurea Ceala, s-a realizat și o aplicație practică cu moderatori din structura parcului și Univesității de Vest „Vasile Goldiș”, specializarea Silvicultură.

Directorul colegiului, prof. Claudia Tărniceru: „Work-shopul de la Pădurea Ceala îl considerăm o reușită pentru că familiarizează elevii noștri cu exigențele contemporane și conceptele promovate de Pactul Verde European: dezvoltare durabilă, conservarea biodiversității, neutralitatea climatică, revoluția ecologică. Îi asigurăm pe viitorii noștri elevi că leadershipul promovat de conducerea Colegiului va continua promovarea educației ecologice și în anii următori, cu acțiuni și invitați de înaltă ținută științifică”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.