Cel mai modern centru medical din partea de vest a ţării, la Arad! Când şi unde va fi deschis

Cel mai modern centru medical din partea de vest a ţării, la Arad! Când şi unde va fi deschis

Aradul va avea unul dintre cele mai moderne centre medicale regionale de diagnostic şi tratament din partea de vest a ţării.

Acest lucru este posibil prin preluarea fostei Policlinici CFR şi transformarea ei, până la sfârşitul anului 2019, într-o unitate cu 16 cabinete medicale şi laboratoare de profil.

Anunţul a fost făcut de Mihai Fifor, ministrul Apărării, care s-a aflat zilele trecute la Arad şi a arătat că fosta Policlinică CFR va fi preluată de la Ministerul Transporturilor, urmând ca până în vara anului viitor să fie încheiate reparaţiile necesare la această clădire.

„Ideea este ca până la sfârşitul acestui an să reuşim să finalizăm expertiza, dar şi partea de proiectare tehnică pentru lucrările de reabilitare a imobilului, urmând ca anul viitor, până în luna iunie, cel mai târziu luna iulie, să putem să facem reparaţiile necesare pentru această clădire. În paralel, avem prevăzute în planul de investiţii al Ministerului Apărării Naţionale dotările necesare pentru cabinetele ce vor deservi acest centru de diagnostic şi tratament. Totodată, suntem pregătiţi ca anul viitor, până în vară, luna iulie, cel târziu, să demarăm şi angajările pentru acest ambulatoriu”, a declarat Mihai Fifor.

Centrul medical regional de la Arad ar urma să devină operaţional până la sfârşitul anului 2019, în cadrul unităţii urmând să se lucreze pe două schimburi.

„Obiectivul nostru, şi eu zic că este un obiectiv ambiţios, este ca până la finele anului 2019 acest ambulatoriu să fie operaţional, astfel încât să intre în circuitul medical al judeţului Arad. Cert este că vom avea aici 16 cabinete, pe două ture, 22 de medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, vom avea medic stomatolog, tehnician dentar. Pe lângă cele 16 cabinete vom avea două laboratoare: un laborator de analize medicale şi un laborator de imagistică medicală. Vrem să avem în Arad poate cel mai modern centrul medical de diagnostic şi tratament din această zonă”, a menţionat ministrul Apărării.

De remarcat, că serviciile medicale ale centrului regional vor fi destinate tuturor, nu numai militarilor.

Foto 1: Arhiva (rol ilustrativ)

Loading...
  1. Daca zice el ,sigur se va face ,doar a promis ca face si pasajele acum 3-4 ani si sa tinut de cuvant , nu ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.