Pași pentru un POD NOU la Insula Mureș. Actuala administrație pare că n-a rămas cu „tare” de la fostul primar Falcă

Pași pentru un POD NOU la Insula Mureș. Actuala administrație pare că n-a rămas cu „tare” de la fostul primar Falcă

Marin Lupaș, consilier local municipal, reprezentant al PRO România, anunță că în urma unei întâlniri cu primarul interimar Călin Bibarț, consilierul Bogdan Boca și reprezentantul proprietarilor de pe Insula Mureș s-au stabilit noi pași pentru a face un nou pod în zona respectivă.

„Am convenit împreună că siguranța arădenilor care locuiesc în zona «Trei Insule» depășește orice dispută politică. Eu am ieșit public pe tema aceasta în ultimii 4 ani și am fost vehement legat de soluția ce trebuie aleasă și termenul de implementare, inclusiv ca reacție la stilul de conducere al fostului primar care nu înțelegea decât impunerea punctului de vedere cu forța, nu dialogul și pluralismul. Dar vreau să trecem de etapa conflictuală și lipsită de respect ce a caracterizat acel mandat de un deceniu și jumătate. Îmi menţin solicitarea faţă de cei care conduc politic astăzi oraşul să recupereze timpul pierdut în ultimii 15 ani pentru arădenii care au proprietăţi pe Insula Mureş. Urmează să se verifice dacă situația juridică este clară. Apoi alături de consilierul Bogdan Boca voi promova în CLM măsurile necesare pentru a transforma dorința insularilor pentru un pod nou și sigur în realitate”, a declarat Marin Lupaş.

Consilierul local a propus, în 2016, ca podul de pontoane din zona Micălaca, scos din uz, să fie transferat arădenilor de la Insula Mureș. Refuzul fostului primar Falcă a dus la soluția construirii unui nou pod. Lupaș susținea încă de pe atunci că în politică trebuie construite poduri, nu bariere. La 4 ani după acel moment, se pare că acest crez aduce rezultate, consideră Marin Lupaș.

Foto 1: Arhiva

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.