Pasionații de ciclism și alergare sunt invitați la Duatlonul Aradului

Pasionații de ciclism și alergare sunt invitați la Duatlonul Aradului

Pasionații de ciclism și alergare sunt invitați, la început de sezon, la Duatlonul Aradului, un eveniment ce cuprinde trei curse. Acestea sunt Duatlonul Verde – 4 km alergare, 6,5 km ciclism și 4 km alergare, Semimaratonul Verde – 21 km și Crosul Lunca Muresului – 7 km.

Doritorii se pot înscrie pe pagina http://www.experientamultisport.ro/inscrieri?ev=22 până în 14 aprilie 2016.

Pot să participe la acest eveniment persoane cu vârsta minimă de 14 ani împliniţi până la data de 16 aprilie 2016 pentru cursele „Duatlonul Verde” si „Crosul Lunca Muresului”, iar pentru cursa „Semimaratonul Verde” vârsta minimă este de 18 ani împliniţi la data evenimentului.

Pentru toate cursele traseul se poate parcurge individual, iar pentru cursa „Duatlonul Verde” există posibilitatea de a participa în echipă (ştafetă de două persoane, una pentru alergare şi una pentru ciclism).

Schimb

Traseul de bicicletă din cadrul acestui eveniment coincide parțial cu traseul de biciclete „Ceala” marcat în teren de către administrația Parcului Natural Lunca Mureșului, iar ruta de alergare este configurată pe un traseu din zonă.

În anul 2015 au participat la eveniment peste 200 de concurenți iar pe primele poziții au fost următoarele persoane, la feminin:
– Duatlonul Verde individual – Todoran Renata;
– Semimaratonul Verde – Palcu Cristina;
– Crosul Lunca Mureşului – Mateucă Denisa;
La masculin primii clasați au fost:
– Duatlonul Verde, individual – Silinc Ionuț;
– Semimaratonul Verde – Mîneran Constantin-Gabriel;
– Crosul Lunca Mureşului – Unterweger Roland.

Diana Miazga

Tot în anul 2015, primii care au parcurs proba de duatlon în ştafetă au fost Manoilă Viktor şi Burcă Cristian, cu timpul de 48 de minute și 27 de secunde.

Duatlonul Aradului face parte din seria de evenimente dedicate promovării unei educaţii pentru sănătate prin încurajarea alergării şi ciclismului în rândul amatorilor.

Schimbare

Evenimentul este organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad având ca parteneri Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad, Asociația Millenium Center și Parcul Natural Lunca Mureșului.

Final

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.